Un Nadal tecnològic per als més petits

Colectic
Cartell del Tecno Nadal de Sant Feliu de Llobregat
Cartell del Tecno Nadal de Sant Feliu de Llobregat
Cartell del II campus d'Star Wars
Edukbits organitza a Figueres un campus tecnològic inspirat en l'univers d'Star Wars
Cartell del MakerCamp Hivern
Cartell del MakerCamp Hivern

Un Nadal tecnològic per als més petits

Colectic

Resum: 

La robòtica educativa, la impressió 3D, la programació... s'han fet un forat en les propostes d'activitats infantils i familiars per a les festes nadalenques. Fem un recull de campus tecnològics arreu de Catalunya.

Aprendre a resoldre problemes i a pensar de manera lògica i estructurada, desenvolupar la creativitat, millorar el treball en equip i, fins i tot, fomentar la inclusió social. Són alguns dels beneficis que associen els experts/es amb l'aprenentatge de la programació.

Centres escolar, entitats de lleure, telecentres, centres cívics i biblioteques han vist aquest potencial i han incorporat la robòtica educativa i la cultura maker a les seves activitats amb infants i joves. També organitzen campus tecnològics i tallers durant les festes de Nadal. Vols conèixer algunes d'aquestes propostes?

Tecno Nadal a Sant Feliu de Llobregat

La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat ha preparat un campus tecnològic per als infants, amb activitats de disseny i impressió 3D, creació de robots amb material reciclat, circuits electrònics, programació i molt més. Es realitzarà del 22 de desembre de 2017 al 4 de gener de 2018. El Tecno Nadal ofereix una activitat al dia i hi ha la possibilitat de participar en totes les propostes o només en algunes.

S'adrecen a infants a partir de 8 anys, excepte la primera activitat, que és familiar. La inscripció es pot realitzar a través d'aquest formulari. Per a més informació, pots contactar amb telecentresf[arrova]gmail.com.

II campus d'Star Wars, a Figeueres

La iniciativa pedagògica Edukbits ofereix als infants de Figueres la possibilitat de participar en un campus tecnològic i gaudir amb la robòtica, la programació i molt més durant aquestes festes. El campus estarà ambientat en l’univers d'Star Wars i inclourà activitats de robòtica amb eines de Lego Education, programació de videojocs en 2D i 3D, androides (BB8 i BB9), i altres sorpreses.

Tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i s'adreça a infants i joves a partir de 6 anys.

MakerCamp Hivern, a Barcelona

MakerConvent, l'espai del Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona on aprenen 'a crear amb les mans i la ment', acull del 27 al 29 de desembre un MakerCamp. S'hi faran activitats i tallers relacionats amb la tecnologia i la fabricació digital. S'adreça a infants de 10 a 14 anys.

Campus tecnològic de Nadal Innova't Educació, a Girona

Aquest campus ofereix set dies d’activitats del 27 de desembre al 5 de gener, amb horari de 9.00 a 13.00 hores. D'una banda, es realitzarà un campus adreçat a infants de 3 a 5 anys i, d'altra banda, un adreçat a alumnes d'Educació Primària i Secundària. Tindran lloc a la seu d'Innova't Educació, a Girona. Inclouran activitats de robòtica educativa, programació de videojocs i modelatge en 3D.

Tast de tecnologia per a famílies, a Granollers

La Biblioteca Roca Umbert de Granollers organitza un tast de tecnologia per a famílies el 2 de gener de 2018. Hi podran crear un projecte musical a partir d'una placa Arduino. Consistirà a desenvolupar una sèrie d'instruments electrònics mitjançant la combinació de tecnologia i material reciclat i quotidià.

El taller s'adreça a famílies: un/a adult amb un/a infant de 8 a 14 anys. Hi ha places limitades i cal realitzar la inscripció a través d'aquest formulari.

Technohivern, a Cornellà de Llobregat

El Citilab ofereix el 2 de gener una jornada repleta d’activitats tecnològiques dirigides als esplais, casals de lleure, famílies o grups per gaudir i aprendre amb la tecnologia. Els i les participants del Tecnohivern s’implicaran en la construcció d’un robot pintor, el DiBot, que serà programat amb Snap4Arduino i després s’utilitzarà per dibuixar i pintar un gran mural abstracte. També s'hi podrà realitzar una activitat audiovisual als platós del Citilab, fent servir les càmeres, els focus, els micròfons i el croma, per entendre el funcionament del món de la realització de la televisió des de dins.

L’activitat està adreçada a infants d’entre 6 i 12 anys. iLa inscripció es pot realitzar enviant un correu electrònic a inscripcio[arrova]e-citilab.eu o trucant al 93 551 06 60.

Campus Xnergic, a Mataró

Xnergic és un moviment creat en un entorn universitari del TecnoCampus que pretén despertar vocacions tecnològiques en el jovent. Del 2 al 5 de gener de 2018 acollirà la cinquena edició del seu campus de Nadal, que oferirà activitats de robòtica, videojocs i animació. Cada participant haurà de triar la temàtica en què vol treballar al llarg de la setmana. S'adreça a nois i noies majors de 12 anys.