Una campanya per fomentar les vocacions STEM entre les noies, Premi Dona TIC Iniciativa d'entitat

Colectic
Representants de la Fundación Esplai en l'acte de lliurament de premis de Dona TIC
Núria Valls, Laura Granados i Anabel Pérez, de la Fundación Esplai, van recollir el guardó en l'acte de lliurament de premis de Dona TIC

Una campanya per fomentar les vocacions STEM entre les noies, Premi Dona TIC Iniciativa d'entitat

Colectic

Resum: 

'#ChicasInTech', de la Fundación Esplai, pretén conscienciar sobre la necessitat de promoure les competències STEM entre les més joves. Ha estat guardonada amb el Premi Dona TIC Iniciativa d'entitat o centre formatiu 2018.

Al Premi 12x12 Dona TIC 2018 es van presentar 93 candidatures, un 27% més que en 2017. Des del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l'associació Tertúlia Digital, organitzadores del concurs, consideren que aquest augment consolida els guardons com a referent en el reconeixement i divulgació del paper i el talent de les dones en el sector tecnològic. El certamen premia ​vuit dones procedents de diferents àmbits (empresarial, professional i acadèmic) i dues iniciatives socials i empresarials.

En aquesta edició, la iniciativa social que s'ha emportat el premi ha estat la campanya '#ChicasInTech', que forma part de ConectaCODE, un projecte de la Fundación Esplai que s'implementa en els telecentres de la Red Conecta. ConectaCODE fomenta la introducció de la programació i la creació de codi en edats primerenques als telecentres. En el marc d'aquest, la Fundación Esplai ha desenvolupat aquest 2018 la campanya '#ChicasInTech'.

Només el 8% de les nenes de 15 anys vol estudiar Informàtica, davant el 25% dels nens. Diversos estudis afirmen que es tracta d'un problema cultural, causat per prejudicis, estereotips i missatges subliminars sexistes. Amb la iniciativa '#ChicasInTech', la Fundación Esplai ha volgut conèixer la resposta de la mà de les pròpies nenes i joves.

Així, ha recopilat els seus testimonis en vídeos on expliquen com perceben la tecnologia i els rols de gènere. L'objectiu ha estat conscienciar sobre la necessitat de promoure les vocacions STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre les més joves.

A més de recollir les impressions de les noies, la iniciativa vol engrescar les dones que treballen en el sector tecnològic a explicar les seves experiències, perquè consideren que generar un diàleg intergeneracional pot ser enriquidor.

La cerimònia de lliurament de premis de Dona TIC va tenir lloc el 20 de desembre a Barcelona. La directora general de la fundació, Núria Valls; la responsables de l'Àrea Socioeducativa, Laura Granados; i la responsable d'E-Inclusió, Anabel Pérez, van recollir el guardó.

Afegeix un comentari nou