9 projectes de voluntariat i intercanvi jove a Europa

Ravalnet
Autor/a: 
Martina Mayrhofer
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

9 projectes de voluntariat i intercanvi jove a Europa

Autor/a: 
Martina Mayrhofer
Ravalnet

Resum: 

Per celebrar el dia internacional de joventut el 12 d’agost, us presentem 9 projectes de voluntariat i intercanvi juvenil a Europa, amb participació d’entitats i persones joves catalanes.

Enguany el lema del Dia Internacional de Joventut és «El camí a 2030: eradicar la pobresa i aconseguir un consum i producció sostenibles», i destaca el paper principal de les persones joves per garantir l'eradicació de la pobresa i aconseguir el desenvolupament sostenible a través del consum i la producció sostenibles.

Els següents projectes d’intercanvi i voluntariat europeu segurament comparteixen una reflexió crítica sobre el futur de persones joves, que es podria definir amb paraules de Friedrich Nietzsche

The best way to corrupt a young person is to instruct him/her to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently.

  • Intercanvi europeu de persones amb cadira de rodes. Entre el 26 de juliol i el 2 d’agost s’han reunit 12 persones amb discapacitat i 15 persones voluntàries i personal de suport per promoure l’intercanvi d’experiències i el lleure. L’Associació Alba treballa a l’Urgell i a la Segarra per millorar la qualitat de vida de persones amb capacitats diferents i fa voluntariats europeus de llarga durada des del 1998, i des del 2003 també voluntariats de curta durada com aquest mateix projecte.

  • Youth e-perspectives on migration. YeP promou la reflexió critica sobre temes de migració i refugiats amb persones joves interessades en aprendre sobre periodisme digital. A part del intercanvi i aprenentatge presencial a Croàcia, es treballa a distància l’elaboració de històries de migració. L’Associació per a Joves Teb, que treballa per la transformació social a través de l’aprenentatge i la socialització de les TIC col·labora en aquest projecte.

  • Intercanvis de joves de Santa Coloma i joves dels Balcans. Al setembre es realitzara la primera de quatre intercanvis culturals amb persones joves de Sarajevo (Hercegovina) i de Pristina (Kosovo) amb l’objectiu de fomentar drets humans i la justícia social, amb la perspectiva de gènera com a element transversal. Aquestes trobades ja es realitza des de fa dos anys.

  • Intercanvi Juvenil de menors de Terrassa. 20 persones participants han treballat en tres grups, a Varsòvia (Polònia) en temes d’estils de vida saludable, a Kabuleti (Geòrgia) amb nois i noies d’un orfenat, i a Izola (Eslovènia) per l’empoderament de la joventut en la gestió de projectes comunitaris i participació ciutadana. L’Associació La Vibra Intercultural organitza a part dels Intercanvis Juvenils també Serveis de Voluntariat Europeu.

  • Closer – Rethinking Social Inclusion. L’Associació CEPS Projectes Socials col·labora en aquest projecte que vol millorar la qualitat del reball juvenil i reforçar la capacitats de les persones treballadors juvenils en context d’inclusió social. El projecte parteix d’un estudi a 5 països i genera una recopilació de bones pràctiques, una estada de formació i intercanvi, i un kit per a campanyes contra l’exclusió social.

  • Learning for work és el projecte europeu on participa Salesians Sarrià, que fomenta la mobilitat en la formació de les persones, perquè proporciona persones joves i equip de mestres l’oportunitat d'aconseguir una formació de qualitat en els àmbits professionals i acadèmics específics, i també millora les habilitats comunicatives en llengua estrangera. Tot perseguint la millora de la inserció laboral dels i les joves.

  • Mind the Gap enfoca l’escletxa de gènere en l’accés a les tecnologies i les ciències amb suport estratègic per al professorat als cicles de formació professional, i amb tutoria entre iguals i l’aprenentatge d’acció per a dones joves estudiant matèries STEM (ciències, tecnologies, enginyeria i matemàtiques). Projecte finançat per la Comissió Europea, Erasmus+.

  • You Me Refugee és un intercanvi de persones joves a Silla (València) i a Dudley (Regne Unit) per compartir punts de vista sobre la situació de persones refugiades i la immigració al món, en un context internacional plé de conflictes i atacs relacionats amb la diversitat. Objectiu del projecte és promoure un canvi de tendència social per un futur més just, proporcionant mesures educatives a diferents nivells. Projecte finançat per Erasmus+.

  • Intercanvi de joves emprenedors. El Vapor Llonch de Sabadell està adherit al projecte Erasmus+ per a persones joves emprenedores, i gestiona així l’intercanvi de joves emprenedors i emprenedores de Catalunya.


Tots aquest projectes es porten a terme amb co-finançament de la Comissió Europea i el programa Erasmus+.

Afegeix un comentari nou