Activistes pels drets humans aterren a Catalunya per fer sensibilització

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Diana Avella, artista colombiana de hip-hop pels drets humans.  Font: Don Maleza Asociados, Twitter
Diana Avella, artista colombiana de hip-hop pels drets humans. Font: Don Maleza Asociados, Twitter
Cartell de l'esdeveniment. Font: IDHC
Cartell de l'esdeveniment. Font: IDHC
Wafae Charaf, activista pels drets humans del Marroc. Font: Heroínas
Wafae Charaf, activista pels drets humans del Marroc. Font: Heroínas
Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Font: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Font: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
A l'esquerra Valdina Paulino, en lluita contra la pobresa i la violència als barris més marginals de Brasil.  Font: AI
A l'esquerra Valdina Paulino, en lluita contra la pobresa i la violència als barris més marginals de Brasil. Font: AI

Activistes pels drets humans aterren a Catalunya per fer sensibilització

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Quatre persones compromeses amb la justícia global assistiran a les V Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans a El Prat de Llobregat.

Activistes pels drets humans d’arreu del món assistiran a les V Jornades Ciutats Defensores dels DDHH que se celebraran a El Prat de Llobregat, entre diferents municipis de Catalunya. Procedents de països com Líbia, Colòmbia o Brasil, les quatre persones convidades compartiran les seves experiències en la lluita contra la violència i la defensa dels drets fonamentals en unes jornades que s’emmarquen en el Projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Durant l’any 2016 fins a 286 persones defensores dels drets humans van ser assassinades en 25 països d’arreu del món, segons l’organització irlandesa Front Line Defenders. La meitat defensen causes relacionades amb el medi ambient, el territori i la població indígena i el risc s’agreuja entre les dones defensores dels drets humans, susceptibles de patir abusos i agressions.

Les persones activistes que assistiran a El Prat de Llobregat són:

Aisha Altubuly: jove líbia compromesa amb la societat civil del seu país des de fa 5 anys, concretament per una comunitat igualitària. És estudiant de Ciències Polítiques i defensora dels drets de les dones a tot Líbia. A més, forma part de l’associació Together We Build, dins l’àmbit de la construcció de pau.

Diana Avella: artista de hip-hop a Colòmbia i defensora dels drets de les dones a través d’aquest gènere musical. Actualment lluita per l’objecció de consciència dels joves i la prevenció de l’embaràs adolescent i la violència.

Valdenia Paulino: defensora contra la pobresa i contra la violència als barris més marginals de Brasil. Ha denunciat abusos, tortures i corrupció policial i és també defensora de la ciutadania enfront de la Policia de l’Estat de Paraíba des de 2011.

Felipe Moreno: coordinador dels Querellants de Catalunya i les Balears de la Querella argentina pels crims del franquisme. Moreno també va ser militant antifranquista i va patir les tortures de Juan Carlos González Pacheco, més conegut com a “Billy El Niño”.

El divendres dia 29 de setembre participaran Altubuly i Moreno en un dia on els acompanyaran alumnes de centres escolars de la ciutat. La periodista Montse Armengou, que és coautora de diversos documentals com “Los niños perdidos del franquismo” o “Las fosas del silencio” sobre la dictadura franquista entrevistarà a Felipe Moreno en l’acte que se celebrarà el dilluns dia 2 d’octubre a les 19h al Centre Cívic Sant-Jordi Ribera Baixa. Per últim, el dia 3 la sala d’actes del Cèntric Espai Cultural acollirà una conferència de Paulino i Avella, que parlaran sobre l’element clau de les dones en la lluita pels drets humans.


Què són les V Jornades “Ciutats defensores dels drets humans”?

Celebrades des de l’any 2013, són unes jornades que tenen l’objectiu de fer sensibilització sobre la importància dels drets humans. Tanmateix, l’esdeveniment vol posar en relleu la tasca dels activistes. A més del Prat de Llobregat, participen en aquesta edició de les jornades els següents municipis: Barberà del Vallès, Castelldefels, Esplugues, Gavà, Girona, Granollers, Molins de Rei, Sant Boi, Sant Cugat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans. Per consultar les activitats de la resta de municipis pots consultar el següent enllaç.

El projecte està organitzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

Afegeix un comentari nou