Activitats de Sant Jordi 2018 pels catalans que viuen a l'estranger

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
Fiesta de Intercambio de libros
Fiesta de Intercambio de libros
Castell dels Castellers d'Irlanda
Castell dels Castellers d'Irlanda
Esdeveniment de Sant Jordi a Praga
Esdeveniment de Sant Jordi a Praga
El llibre es presentarà a Londres aquest Sant Jordi
El llibre es presentarà a Londres aquest Sant Jordi

Activitats de Sant Jordi 2018 pels catalans que viuen a l'estranger

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

Vius a l’estranger i ja enyores el Sant Jordi que s’acosta? Aquí us deixem alguns esdeveniments organitzats per col·lectius i associacions catalanes fora de l’estat espanyol.

El 23 d’abril a casa nostra celebrem Sant Jordi amb parades de llibres i de roses, però no som els únics en fer-ho. La data coincideix amb la mort de Shakespeare i Cervantes, i l’any 1995 l’autor valencià Vicent Clavel Andrés va instar la UNESCO a convertir el 23 d’abril en el World Book and Copyright Day, el Dia del Llibre i el Copyright.

 • El 20 d’abril a Torí, Itàlia: Il drago che leggea libri d’amore. Sant Jordi s’avança tres dies al Circolo dei Lettori di Torino. Es farà una tallar de manualitats per infants i hi haurà ocasió de provar algunes tapes i una cassoleta de crema catalana. L’esdeveniment s’emmarca dins del programa “Torino che legge” i està organitzat per GG Giovani Genitori.
 • 21 d’abril, a Zurich, Suïssa, la llibreria Orell Füssli perpararà una parada de llibres i roses al carrer. L’activitat l’organitza el Casal Català de Zuric, que ha fet una crida per atreure voluntariat.
 • El 21 d’abril a Osaka, Japó: サン・ジョルディの日イベント2018. El Centre Català de Kansai organitza activitats al llarg del proper 21 d’abril. Amadeu Branera presentarà La mala dona del català Marc Pastor, traduïda al japonès. Es representarà l’obra de teatre Putxinel·lis escrita pels estudiants del centre i MuCreator Chiyo interpretarà la seva composició de piano el Drac Beat. Per acabar se servirà cava i es repartiran roses i punts de llibre.
 • El 21 d’abril a Mérida, México: La fiesta del intercambio. El Casal Català de Yucatán, el Banco del Tiempo Mérida-Yucatán i SOM Editorial Colectiva organitzen una trobada d’intercanvi de llibres a les 5 de la tarda del 21 d’abril. Es convida els assistents a portar instruments i alguna cosa per sopar. Hi haurà música en viu de Son del Mayab, jam session, taller d’escriptura creativa i activitats lligades a la llegenda de Sant Jordi i jocs per criatures i adults.
 • El 21 d’abril a Dublín, Irlanda: Castells a Dublín. La plaça Merrion de Dublín s’omplirà de castellers experts i aficionats. Els Castellers d’Irlanda faran assajos oberts i ensenyaran a fer castells a qui ho vulgui.
 • El 22 d’abril a Santiago, Xile: Almuerzos, rosas y marcapáginas. El Centre Català de Xile assistirà a una missa a l’església La Merced en què cantaran el col·lectiu Orfeó Català de Xile, fundat l’any 1907 per Pere Puig. Després de la missa es ballaran sardanes al pati del recinte, hi haurà menjar i roses i punts de llibre de regal.
 • El 22 d’abril a San José,Costa Rica: Sant Jordi in San José. Sant Jordi arriba també a Costa Rica de la mà del Casal Català de Costa Rica, que celebrarà la festa al Museu del Jade i la Cultura precolombina, on hi haurà una exposició de castells catalans medievals. La diada seguirà amb jocs per a criatures i adults i la gent que hi assisteixi s’endurà un llibre amb la llegenda de Sant Jordi i una rosa de regal.
 • El 22 d’abril a Londres: Sant Jordi in London. El govern i organitzacions catalanes es troben al London Borough Market entre les 12 del migdia i les 16h per celebrar la diada. La llibreria Newham, els CatalansUK i l’Institut Ramon Llull prepararan una parada, hi haurà els Castellers of London en acció, dracs de papers i exemplars de "La mort i la primavera" de Mercè Rodoreda traduïts per l’escriptor Colm Toíbín. També es farà públic el veredicte dels Jocs Florals organitzats pels mateixos CatalansUK.
 • El 23 d’abril a Praga, República Txeca: Literary Reading about freedom. Aquesta diada, el Centre Català-txec de Praga organitza una lectura oberta sobre el tema de la llibertat. Es llegiran peces pròpies sobre el tema i també fragments d’autors o autores publicades.
 • El 23 d’abril a Nova York, EUA. L’Institut Ramon Llull s’emporta les autores catalanes Alícia Kopf i Maria Cabrera a la capital dels EUA. El dilluns 23 a les 6 de la tarda, la poetessa i l’autora conversaran en un acte gratuït obert al públic i amb Mary Ann Newman com a moderadora. Per saber-ne més cliqueu aquí.
 • El 28 d’abril a Toronto, Canadà: Sant Jordi book Exchange. Els ToCat o catalans de Toronto organitzen una trobada per fer intercanvi de llibres i un concurs de mones de pasqua a l’aire lliure, al parc Trinity Bellwoods.
 • El 28 d’abril a Köln, Alemanya: Sant Jordi- Welttag des Buches. La llibreria Buchladen de Colònia, a la Neusser Straße, celebra com cada any Sant Jordi. Entre les 10 del matí i les cinc de la tarda de dissabte 28 s’hi faran activitats diverses i es regalaran roses i punts de llibres.

Si voleu més informació, podreu trobar-la a Books and roses.

Afegeix un comentari nou