Alella i la cooperació internacional es retroben en la 9a edició de les Jornades Mirades del Món

 • Programa de les 9es Jornades de Cooperació Internacional Mirades del Món. Font: Ajuntament d'Alella

  Programa de les 9es Jornades de Cooperació Internacional Mirades del Món. Font: Ajuntament d'Alella

 • Ajuntament d'Alella, organitzador de les jornades. Font: Wikimedia

  Ajuntament d'Alella, organitzador de les jornades. Font: Wikimedia

 • Activitat durant les jornades. Font: Alella.cat

  Activitat durant les jornades. Font: Alella.cat

Amb el títol "Riqueses naturals, sort o maledicció", les jornades seran un punt de trobada per reflexionar sobre les desigualtats entre el Nord i el Sud del planeta.

L’Ajuntament d’Alella ha organitzat les 9es Jornades de Cooperació Internacional Mirades del Món, un esdeveniment que vol ser un punt de trobada per debatre sobre desigualtats i desequilibris entre el Nord i el Sud del planeta. El títol de les jornades d’aquest any 2016 és "Riqueses naturals, sort o maledicció?", en una edició on com en anys anteriors es donaran a conèixer les iniciatives de cooperació dutes a terme i sobre com fer que els recursos destinats al desenvolupament siguin més eficaços als països que reben l’ajuda.

Durant les jornades hi haurà xerrades, un cinefòrum, una Festa de la Cooperació i altres activitats per infants. El consistori alellenc organitza Mirades del Món des de l’any 2008, i des de llavors han tractat temes tan diversos en les diferents edicions com la seguretat alimentària, el perquè de les desigualtats, el negoci de la guerra, els silencis mediàtics o les persones refugiades. Entre les activitats que s’hi desenvoluparan, destaquen:

 

 • Tertúlia a Can Lleonart

El dijous 17 de novembre a les 19.30h se celebrarà la conferència "Arquitectura de la Impunitat de les empreses transnacionals", a càrrec de Mónica Vargas, doctora en Sostenibilitat per la UPC i investigadora del Transnational Institute, a més de ser membre d’Entrepobles.

 • Cinefòrum a la Biblioteca

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia acollirà el 18 de novembre a les 19.30h la projecció del documental "Viatge al punt zero de la tecnologia", una obra de Gemma Parellada amb la col·laboració de l’ONG Justícia i Pau, guanyadora del I Premi DevReporter 2016. Posteriorment se celebrarà un debat facilitat per Carme Altayó, activista de la campanya de Justícia i Pau "Conflict Minerals".

 • La Festa de la Cooperació

La plaça de l’Ajuntament acollirà el 19 de novembre amb hora d’inici les 11h, una festa amb un espectacle de circ d’Enginyeria Sense Fronteres, paradetes de les ONG que han desenvolupat projectes de cooperació amb el suport de l’Ajuntament, una xocolatada, una gimcana del 0,7%, etc.

 • La Rifa de les Mirades al Món

Caldrà omplir paperetes i dipositar-les a les urnes que hi haurà a diferents equipaments municipals (Can Lleonart, Pavelló, Biblioteca, Espai jove...). Tot seguit, es farà el sorteig d’una panera de comerç just al final de la Festa de la Cooperació.

 • Trepitjant Colòmbia, càmera en mà

Les jornades Mirades del Món finalitzaran a la tarda a Can Lleonart, amb una tertúlia on Gisela Ferrer i Júlia Sebastián explicaran la seva estada solidària a Colòmbia.

En aquest sentit, les Jornades se celebraran del 17 al 19 de novembre. Les bústies per participar a la Rifa es van obrir el passat dia 7 i no tancaran fins el dijous 17 de novembre. Totes les jornades no tenen cap cost, per tant, és de lliure accés. 

Afegeix un comentari nou