Algunes coses que cal saber sobre la donació online

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit - iWith.org
 Font: Nonprofit Tech For Good
Font: Nonprofit Tech For Good
 Font: Nonprofit Tech For Good
Font: Nonprofit Tech For Good
 Font: Nonprofit Tech For Good
Font: Nonprofit Tech For Good

Algunes coses que cal saber sobre la donació online

Autor/a: 
Júlia Bacardit - iWith.org
iWith.org

Resum: 

Fa gairebé vint anys que existeix la possibilitat de fer donacions per Internet, però fins a quin punt funciona?

L’any 1999 va aparèixer el primer Donate button en la pàgina web d’una organització no governamental. Darrere la iniciativa hi havia el cervell de Tides Foundation, un no lucratiu de San Francisco que a finals de segle XX ja estava pensant en SEO i MailChimps.

La realitat, però, és que la donació online va més lenta del que s’esperava. A dia d’avui, gairebé vint anys després de la idea, les organitzacions reben només un 8% de les seves donacions per la via del botó inserit a la seva pàgina web.

Com apunten la gent de nonprofit tech for Good, assumir que tothom participa massivament de totes les possibilitats que ofereix internet és un error: costarà dècades arribar a aquest punt d’alfabetització digital.

Aquí us llancem alguns apunts sobre les tendències en donacions online.

  1. Segons Charitable Giving Report, comparativament les organitzacions petites es beneficien més de les donacions online que les grans.
  2. El 30% de les donacions online es produeixen el mes de desembre. Si arriba desembre i no teniu botó de donació afanyeu-vos a posar-lo. De moment encara falta molt temps per Nadal.
  3. És millor fidelitzar persones donants que fiar-se de les donacions puntuals. Segons Network for Good, la mitjana de persona donant dona un 46% més l’any que aquelles persones que contribueixen de manera puntual a causes concretes.
  4. L’any 2017, el 21% de les donacions online es van fer des d’un mòbil. La xifra és significativa, perquè l’any 2014 el percentatge de donacions via mòbil era només del 14%.
  5. El 66% dels donants utilitzarien una aplicació mòbil que els permetés donar amb dos cops de mòbil. Què vol dir això? Que vinculeu la vostra organització a alguna d’aquestes aplicacions. També podeu valorar incloure la vostra causa a una aplicació mòbil com ara Budge, que consisteix a posar-se reptes i, en cas que els reptes s’assoleixin (anar al gimnàs cada dia, per dir alguna cosa) els teus amics de l’aplicació han de fer una donació a l'organització que prefereixin; si perds, també aportes donacions. Un altre exemple d’aplicació mòbil caritativa especialment existosa és ShareTheMeal.
  6. D‘acord amb l’organització Global Trends in Giving Report, aquest últim any més de la meitat de persones donants també han estat voluntàries. D’aquest 66% de donants voluntaris, el 85% van fer donacions a les organitzacions on feien voluntariat. Conclusió? Dos voluntaris de veritat compten més que cent seguidors anònims a Twitter.
  7. El 45% de persones donants donen a organitzacions situades fora del seu país de residència. En primer llloc hi ha l’Índia, però també Síria, que porta mitja dècada en guerra. En la majoria de casos, si la vostra causa és menys sentida és probable que les doncaions tinguin menys potencial.
  8. Per últim, és essencial entendre que la cultura de donació nord-americana o anglòfona no és la mateixa que a casa nostra. Aquí la gent dona menys, perquè hi ha la idea de fons que qui ha de resoldre els problemes és més aviat el govern.

Afegeix un comentari nou