Baiba Plume: ''Som l'única organització al Regne Unit que aporta finançament a la investigació de més de 200 tipus càncers diferents''

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Baiba Plume: ''Som l'única organització al Regne Unit que aporta finançament a la investigació de més de 200 tipus càncers diferents''

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Responsable de Comunicació i RRPP de les botigues de la Cancer Research UK detalla la feina que fan per finançar la investigació sobre la malaltia i explica els avenços que s'han aconseguit al Regne Unit.

Cancer Research UK és una organització no lucrativa del Regne Unit que es dedica a combatre la malaltia del càncer a través de la recerca i la investigació. Segons dades de la pròpia entitat, cada dia a l'illa britànica es detecten 400 casos nous de persones que pateixen la malaltia. Gràcies a la feina de científics, investigadors, metges i infermeres, aquestes persones poden sobreviure més de 10 anys a la malaltia. Així ens explica Baiba Plume, responsable de comunicació de les botigues solidàries de Cancer Research UK, com treballen i quines fites han aconseguit.

1. Quan va començar el projecte de Cancer Research UK?

Tot va començar l'any 1902, quan el Fons d'Investigació Imperial va ser fundat. No va ser fins a l'any 2002, però, que la marca Cancer Research UK va néixer com a tal. Aquest fet es va produir després de la confluència entre fons d'investigació i la Campanya d'Investigació sobre el Càncer.

2. Quins avenços en investigació sobre aquesta malaltia heu fet?

Ja en els anys 50 vam ser pioners en quimioteràpia. Els científics amb què treballàvem van establir els primers estudis sobre càncer cervical. Deu anys més tard vam trobar el primer virus humà que provoca càncer: l'Epstein-Barr. Sabíem que el virus causava alguns tipus de limfomes a les cavitats nasals, i els nostres científics treballaven per troba vacunes i tractar la malaltia. Als anys 70 vam descobrir la proteïna p53 i vam provar que el cisplatí tenia una forta activitat contra el càncer, tant que avui gairebé tots els homes amb càncer de testicles poden sobreviure gràcies aquesta substància.

3. Esteu preparant alguna campanya pel dia 4 de febrer?

Hem preparat una campanya on convidem a la ciutadania a lligar-se un braçalet al canell, com es pot veure en aquest vídeo. A les xarxes es podrà seguir amb el hashtag #AdayToUnite. Aquestes polseres estan disponibles a les botigues físiques i també a les virtuals amb una donació de 2 lliures. Aquestes donacions aniran destinades a seguir investigant i finançar 4.000 científics, doctors i infermeres del Regne Unit. Gràcies a la recerca avui 450 persones sobreviuen cada dia a la malaltia.

4. Cap a on destineu el vostre finançament?

Nosaltres som l'única organització al Regne Unit que aporta finançament a la investigació en més de 200 càncers. Tota la informació sobre els nostres ingressos i despeses es pot trobar a la nostra memòria anual. Els nostres ingressos el 2015 van ser de 621 milions de lliures, de les quals 434 són destinades a activitats sense afany de lucre: investigació, recull d'informació, col·laboracions amb metges de capçalera, campanyes o la construcció del Francis Crick Institute.

5. També teniu articles i productes de segona mà que veneu a botigues repartides pel Regne Unit.

Exacte. La majoria d'articles són donacions que tenim. Al voltant del 90% del que tenim a les botigues són articles qe el públic general ja no vol. Nosaltres el reutilitzem i venem un grapat de productes diferents a preus molt reduïts. A més, també tenim una botiga virtual que no és més que una expansió de la nostra línia comercial d'ampliar l'oferta de productes per finançar la investigació sobre el càncer.

6. Participeu en esdeveniments solidaris?

Sí, també treballem amb socis corporatius i organitzem esdeveniments per recollir donacions al llarg del país. Fàcilment pots trobar-te amb parades per rebre donacions de Cancer Research UK a les estacions de trens, davant les botigues, centres comercials, etc.

7. Com us percep la societat?

És difícil mesurar l'impacte que tenim, però estic segura que amb iniciatives com les botigues solidàries on som 'la cara de l'altruisme als carrers', ajudem a crear una presència molt significativa que, sense dubte, afavoreix una connexió amb el públic.

Afegeix un comentari nou