Barcelona col·labora en la crisi humanitària a l'est d'Àfrica

  • La zona està patint una crisi humanitària sense precedents en els últims anys.

    La zona està patint una crisi humanitària sense precedents en els últims anys.

Amb una aportació de 30.000 euros, i a través de Farmamundi i l'ACNUR, l'Ajuntament de Barcelona vol donar resposta a la crida de Nacions Unides per pal·liar la crisi que pateixen països com Somàlia, Etiòpia i Eritrea, entre d'altres països de l'anomenada “banya d'Àfrica” o propers.

Es tracta de material mèdic, farmacèutic i nutricional, en el marc d'una crisi també alimentària deguda, entre d'altres factors, a la llarga sequera de la zona. L’acció es durà a terme al camp de refugiats de Dadaab, epicentre de l’emergència humanitària. L'Ajuntament posa l'èmfasi en la necessària col·laboració amb les entitats que treballen en aquestes zones.

Les Nacions Unides i les diferents ONG que treballen en el territori han alertat de les greus conseqüències de la manca i l’encariment d’aliments bàsics, fet que està incrementant les taxes de malnutrició. És per aquest motiu que s’ha demanat a les institucions l’aportació de recursos. Més de 10 milions de persones d’Etiòpia, Yibuti, Uganda, Kenia i Somàlia estant patint els efectes de la pitjor sequera registrada en els últims 60 anys.

Afegeix un comentari nou