Beca punt.cat sobre governança d’Internet

Per segon any consecutiu la Fundació puntCAT ha obert la convocatòria d’una beca per assistir a la South Summer School on Internet Governance. El curs, que tindrà lloc a Sao Paulo (Brasil) del 21 al 26 de març de 2010, és una oportunitat per a aprofundir en la gobernança d’Internet, un tema transversal, que no gaudeix de carrera o programa universitari homologat.

La Fundació puntCAT, amb l'objectiu de capacitar a persones en l'àmbit de la governança d'Internet i potenciar la societat de la informació i el coneixement en l'àmbit catalanoparlant, ha propulsat la concessió d’una beca. La governança d'Internet (Internet Governance o IG) fa referència a la gestió  i coordinació del mitjà; a les seves implicacions econòmiques, socials i polítiques;  al paper de l’ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers); als aspectes jurídics de la seguretat i la privadesa a Internet; a la llibertat d'expressió, al comerç electrònic i a la neutralitat de les xarxes; a la protecció de la propietat intel·lectual i als "Creative commons", entre altres.

 

El curs està adreçat a aquelles persones que en la seva feina, estudis o treball necessitin el reforç conceptual i de relacions que aporta el curs. La persona guanyadora de la beca divulgarà, després de la seva tornada, els coneixements adquirits en una conferència pública o bé mitjançant un treball de recerca per a la Fundació puntCAT que reforçarà l'estratègia de la Fundació en aquest camp.

 

Les sol·licituds es poden enviar fins el 13 de desembre.

 

Afegeix un comentari nou