Bicicletes solidàries, un nou mètode de transport a Ghana

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar

Bicicletes solidàries, un nou mètode de transport a Ghana

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El projecte de Bernice aprofita el bambú per fabricar-les, amb l’objectiu que la joventut del país no abandoni prematurament els estudis.

Ghana Bamboo Bikes Initiativa és el nom d’una empresa solidària a Ghana que té com a objectiu fabricar bicicletes sostenibles per a l’alumnat que no té cap altre mitjà per desplaçar-se fins a l’escola. L’objectiu d’aquest projecte és evitar l’abandonament escolar d’aquells estudiants que viuen lluny del seu centre d’estudi i garantir que puguin tenir unes possibilitats més elevades per tenir un futur millor. El mètode per construir les bicicletes, molt senzill: fan servir bambú, del qual per cada peça que n’utilitzen, en planten 10 més. D’aquesta manera, es garanteix que les bicicletes estiguin fetes amb productes 100% reciclables.

La idea ha sorgit gràcies a Bernice Dapaah, una jove emprenedora social ghanesa, que quan ja era universitària va pensar a crear una petita empresa per potenciar l’economia local. De moment ja han passat 6 anys des que va tenir aquest pensament, i el projecte compta amb 35 persones treballant amb el bambú per fabricar les bicicletes. D’aquesta manera Ghana Bamboo Bikes pretén que els seus treballadors tinguin un sou digne, es compromet amb la protecció del mediambient i la reducció del canvi climàtic, i garanteix que totes les seves bicicletes es faran sota l’ètica del comerç just.

La creació de llocs de treball, a més, ajuda a la reducció de l’atur a les comunitats rurals del país i accepta tant a persones qualificades com a persones no qualificades, ja que dins del projecte hi ha un curs de formació i lliçons pràctiques per aprendre a com fabricar una bicicleta amb el bambú. Un cas d’èxit és que recentment obriran dues noves fàbriques, una a Ntrotroso i l’altra a Afrisipa, les dues a la Regió de Bron Ahafo de Ghana, amb l’objectiu de seguir creant llocs de feina per a la població més desfavorides.

Comentaris

Projectes admirables conduïts per persones íntegres que amb el seu coneixement i compromís contribueixen al benestar i desenvolupament de les poblacions més desfavorables i, alhora, a la protecció del medi ambientant, activitats absolutament necessàries a la nostra realitat.

Necessitem persones com vosaltres. Moltes Gràcies Bernice Daapah!

Afegeix un comentari nou