Chefs for Peace: a foc lent per la pau a l'Orient Mitjà

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Chefs for Peace: a foc lent per la pau a l'Orient Mitjà

Resum: 

Són xefs d’origen musulmà, jueu i cristià que es reuneixen amb l'objectiu de crear llaços interculturals i intereligiosos.

Kevork Alemian, "maitre" del llegendari “American Colony Hotel” de Jerusalem pertany a la minoria armènia, de religió cristiana. Fundador de Chefs for Peace, és el pilar d'un projecte on els cuiners no esmolen els ganivets per atacar-se sinó per unir-se amb un objectiu comú: crear llaços, compartir receptes i cuinar.

Chefs for Peace és una organització apolítica i sense ànim de lucre fundada a Jerusalem el novembre de 2001 per Kevorkian i una colla de xefs d’origen cristià, musulmà i jueu compromesos amb l’exploració de la identitat cultural, la diversitat i la coexistència a través del menjar.

Chefs for Peace va pensar que la cuina podia servir de mitjà per crear llaços interpersonals, ja que el menjar, la família i els amics són elements molt valorats per la fe cristiana, jueva i musulmana.

L’objectiu de l’organització és apropar la gent i fer servir el poder del menjar com un pont per a l’acceptació mútua. L'organització pensa que només la gent real, treballant i convivint junts poden crear una base sòlida per a la pau.

La idea se li va ocórrer al xef Alemian mentres cuinava amb un petit grup de xefs a l’Slow Food Festival d’Itàlia, poc després de l’esclat de la segona intifada. Al grup hi havia dos jueus israelians, un àrab cristià israelià, i un musulmà palestí. Un dia Alemian es va adonar que estaven preparant un plat en perfecta harmonia.

“De sobte em va venir al cap que havíem de fer alguna cosa similar de forma sostinguda en el temps. En aquell moment vaig pensar que tothom ha de menjar, inclosos els xefs, així que per què no menjar junts el que cuinem junts…però sense parlar de política. Vaig tenir la sensació que podria funcionar” declara Alemian en un article disponible al seu web.

Per a saber-ne més:

Corresponsal de Paz (article de Cristina Ávila-Zesatti)

BBC (article de Tim Franks)

Afegeix un comentari nou