Com celebra el Nadal l’ONG Dagua a Colòmbia?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Mapa de l'ONG Dagua. Font: ONG Dagua
Infants de Buenaventura amb els que treballa l'ONG. Font: ONG Dagua
Logotip de l'entitat. Font: ONG Dagua
Nens i nenes amb els seus regals. Font: ONG Dagua
La campanya de Nadal consisteix en recollir regals pels més petits. Font: ONG Dagua

Com celebra el Nadal l’ONG Dagua a Colòmbia?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Dagua és una entitat catalana constituïda l’any 2006 que duu a terme un projecte educatiu i de salut a Buenaventura.

L’ONG Dagua té quatre objectius principals: vetllar per l’accés a l’educació dels infants i joves en risc d’exclusió social i extrema pobresa de Buenaventura (Colòmbia), garantir-los una alimentació saludable, proporcionar la protecció necessària pel seu desenvolupament i promoure l’accés a una salut de qualitat d’aquest col·lectiu. Actualment, Dagua forma part de la Coordinadora d’ONG Solidàries i del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Girona, dues de les institucions de referència en l’àmbit de la cooperació internacional a terres gironines. En aquest sentit, el Nadal és una època de l’any on han alineat la seva missió amb iniciatives per celebrar aquestes dates assenyalades.

Per aquest Nadal, l’ONG Dagua ha organitzat l’activitat "Regalem somriures", que consisteix en una campanya de captació de fons per poder fer que infants orfes que viuen sota el llindar de la pobresa puguin sentir la il·lusió i la màgia del Nadal i poder tenir un regal i un dinar de Nadal. "Regalem somriures" és una acció específica de Nadal que es fa cada any, però també hi ha donants que fan aportacions puntuals durant tot l’any. Per motius de transparència, Dagua envia una fotografia d’un infant amb el seu regal a les persones donants.

A més, per celebrar el Nadal amb els infants del menjador que tenen a Buenaventura primer es fa el pessebre i abans de la Nit de Nadal es comencen a fer les novenes i cantar nadales al voltant del pessebre. “El dia de Nadal fem un dinar i una festa en la qual es reparteixen els regals pels infants”, explica Estefania Yus Piñol, secretària de l’ONG.

Per celebrar el Nadal compten amb un equip de voluntariat que s’encarrega de muntar i dinamitzar el dinar de Nadal i també ajuden als infants a fer les cartes per demanar els regals. Aquest mateix voluntariat, també s’encarrega de comprar-los durant els dies anteriors a les dates festives.

Internament, l’ONG Dagua dissenya postals nadalenques per felicitar les festes i donar les gràcies per la col·laboració a la seva base social. També pengen tota la informació sobre la campanya "Regalem somriures" a la pàgina web, per tant, per més informació, podeu consultar el següent enllaç. “La Campanya de Nadal la portem a terme des de l’inici de la fundació de Dagua al 2006, perquè ja durant tot l’any intentem atendre les seves necessitats bàsiques i contrarestar el patiment diari que aquests infants pateixen a causa del conflicte armat que els ha tocat viure”, relata Piñol.

Afegeix un comentari nou