Concurs internacional per a joves: Com imagines la pau? Què pots fer per ella?

  • Imatge: Corresponsal de Paz.

    Imatge: Corresponsal de Paz.

L'organització japonesa Fundació Goi per la Pau (Goi Peace Foundation) i la UNESCO han organitzat un concurs internacional d'assajos per a joves amb la finalitat d'animar-los a reflexionar sobre el seu paper en la creació d'un món pacífic. Entre els objectius de la iniciativa figuren animar als joves a ocupar un paper destacat en la promoció de la pau i l'enteniment entre totes les cultures. El termini: 30 de juny.

Des de l'organització Corresponsal de Paz: la convocatòria pretén que els joves participin en aquesta iniciativa perquè ocupin "un paper destacat en la promoció de la pau i l'enteniment entre totes les cultures".

 


El concurs s'emmarca en una sèrie d'activitats significatives com la "Dècada Internacional per a una Cultura de Pau i No-Violència per als Nens del Món", designada per les Nacions Unides per al període 2001-2010; la "Dècada de les Nacions Unides d'Educació per a un Desenvolupament Sostenible", que se celebra des de 2005 i fins a l'any 2014; l'"Any Internacional de la Joventut" i, l'"Any Internacional d'Acostament de les Cultures", ambdues corresponents a 2010.A més, la iniciativa conta amb el suport del Ministeri d'Educació, Cultura, Esports, Ciència i Tecnologia de Japó, la Comissió Nacional Japonesa per a la UNESCO, la Corporació de Radiodifusió de Japó Nikkei Inc., i el Consell Metropolità d'Educació de Tòquio.El concurs es divideix en dues categories: Infantil (fins als 14 anys) i Juvenil (entre 15 i 25 anys). Els assajos han de respondre a preguntes com "quin és la teva visió d'un món pacífic i en harmonia?", "què pots fer tu i la gent jove del món per a fer realitat aquesta visió?". Els joves interessats haurien de remetre els seus treballs abans del 30 de juny d'aquest any a la seu de la Fundació Goi a Tòquio. El guanyador del concurs obtindrà un premi d'uns 1.000 dòlars i serà convidat a participar en la cerimònia de lliurament dels premis a Tòquio. Els guanyadors del "Concurs Internacional d'Assajos per a Joves 2010" s'anunciaran al novembre en el lloc web de la Fundació i en el lloc web jove de la UNESCO.


Llegeix aquí les bases completes del concurs (en anglès).

 

Afegeix un comentari nou