Conferències sobre la dona en diferents cultures

Conferències sobre la dona en diferents cultures

Resum: 

Dones africanes, musulmanes, índies i afganes seran les protagonistes del cicle de conferències sobre la dona en diferents cultures organitzat pel Col·legi d'Infermeria de Barcelona i l’associació Amics de la Unesco de Barcelona.

El cicle de conferències es desenvoluparà de setembre a desembre, amb una conferència cada mes. Totes les sessions tindran lloc a les 18:00 hores a la seu del Col·legi d'Infermeria de Barcelona (C/ Pujades, 350). Si hi voleu assistir heu d'emplenar el formulari d'inscripció.

Les sessions seran les següents:

  • 22 de setembre

Àfrica en femení: Anàlisi de la situació del continent des de la perspectiva d’una dona. A càrrec de Naba Keita, llicenciada en dret. Els problemes d’explotació de la dona africana persisteixen encara avui dia, per la influència de la tradició i de la religió i la manca de democràcia a aquest continent.

  • 13 d’octubre

La dona a l’Islam: A càrrec de Dolors Bramon, professora d’estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona. Què diu l’Alcorà sobre la dona, la seva educació, l’ús dels vestits, el matrimoni, el divorci, la possessió de drets, el treball o les herències?

  • 17 de novembre

El paper de la dona a la família i a la societat índia: A càrrec d’Imma Llort, coordinadora de l’Escola de Bambú de Casa Àsia. La societat tradicional índia és una societat fortament patriarcal on les dones pateixen una discriminació de gènere que varia en funció de la seva pertinença, classe social, la casa, l’edat, l’estat civil o l’ètnia. Analitzarem els papers tradicionals i moderns de la dona en aquesta societat.

  • 15 de desembre

La dona a l’Afganistan com a arma política al llarg de la història: A càrrec de l’escriptora i periodista iraní Nazanin Amirian. En els darrers 40 anys la dona afgana ha viscut sota la monarquia, una república liberal, el govern marxista, una teocràcia semblant a les de l’Edat Mitjana i ara el compendi de totes les tragèdies que un èsser humà pot patir: la guerra.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou