Curtmetratges per sensibilitzar sobre la ceguesa

Cada 5 segons una persona es torna innecessàriament cega al món. Per tal de conscienciar sobre les desigualtats en l'accés a l'atenció visual, la Càtedra UNESCO de Salut Visual i Desenvolupament de la UPC llança el concurs Cinema per veure.

Per participar al certamen cal gravar un curtmetratge que sensibilitzi sobre les desigualtats en l'accés a l'atenció visual i els objectius de la campanya Vision2020, una estratègia sensibilitzadora de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Agència Internacional per a la prevenció de la ceguesa (IAPB) a favor del Dret de tots a Veure.

L'objectiu principal de la campanya V2020 és "suprimir les principals causes de ceguesa i en particular la diabetis, per tal de donar a totes les persones en el món, principalment a aquelles que estan innecessàriament cegues, el dret a la visió".

El material presentat es farà servir per a campanyes educatives i de sensibilització en suport al Programa Visió 2020.

S'hi podrà participar en dues categories:

  • Ceguesa en el món. Premi de 1.500€.
  • Ceguesa per diabetis a Llatinoamèrica. Premi de 2.000€.

 

Els curtmentratges s'hauran de lliurar abans del 15 de setembre i les dues obres guanyadores es projectaran en un acte que tindrà lloc a Barcelona, al voltant de la celebració del Dia Mundial de la Visió el 13 d'octubre. Per a més informació pots consultar les bases!

La ceguesa evitable és més comuna entre les poblacions marginals, les dones i els països el Sud. Més de dos terços de la magnitud global de la ceguesa és ocasionada per condicions oculars prevenibles o curables i, per això, la prevenció és el major repte a què s'enfronten els experts en Ciències de la Visió.

Afegeix un comentari nou