Dia Internacional de la Pau: "Una pau sostenible per un futur sostenible"

  • La Campana de la Pau, al Japó, es un símbol per Nacions Unides

    La Campana de la Pau, al Japó, es un símbol per Nacions Unides

Amb aquest lema se celebra el 21 de setembre el Dia de la Pau 2012. L'Assemblea de l'ONU va demanar que el 21 de setembre s’observés també com un dia d’alto el foc i de no violència a nivell mundial i va convidar els estats i les organitzacions a portar a terme activats educatives i de sensibilització.

L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el Dia Internacional de la Pau per tal de commemorar i enfortir els ideals de pau. Des del 2001 també és una crida de les Nacions Unides com a dia de l'alto el foc i no violència.

 

Des d'aquest enllaç a la web de les Nacions Unides podeu descarregar, en format pdf, el cartell i una postal commemoratius del Dia Internacional de la Pau

 

I, en el seu missatge institucional, el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, afirma que aquest dia “ens dóna a tots l'oportunitat de reflexionar sobre la aclaparadora càrrega moral, física i material de les guerres, càrrega que suportem en el present i que també pesarà sobre les generacions futures”,

 

El lema del Dia va ser proposat durant la passada Cimera de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible, que va reunir líders mundials, sector privat i societat civil -món acadèmic, ONG...-, per renovar el compromís amb un desenvolupament sostenible a llarg termini. No pot haver un futur sostenible sense una pau sostenible. La pau sostenible ha de basar-se en el desenvolupament sostenible.

 

Podem llegir a la web de les Nacions Unides: “La causa de molts conflictes o bé està directament relacionada amb recursos naturals com diamants, or, petroli, fusta o aigua, o bé aquests recursos són un factor important en el conflicte. Resoldre temes de propietat, control i gestió dels recursos naturals és fonamental per mantenir la seguretat i restaurar l'economia dels països que surten d'un conflicte”.

Afegeix un comentari nou