"Documenting Hate": visibilitzant els crims d'odi

  • Imatge identificativa de la iniciativa

    Imatge identificativa de la iniciativa

  • Un fragment del logotip de Propublica

    Un fragment del logotip de Propublica

El projecte té com a objectiu generar una base de dades que reculli aquests crims i d'altres incidents relacionats amb la discriminació i la violència als Estats Units.

"Documenting Hate" és una iniciativa de l'organització sense ànim de lucre ProPublica, un important referent pel que fa al periodisme d'investigació que ha dut a terme moltes experiències encaminades a defensar la llibertat d'expressió i la transparència i que ha guanyat dos premis Pulitzer.

És un dels primers mitjans de comunicació que va llançar una versió del seu lloc web per poder accedir-hi de manera anònima. També va posar en marxa Electionland per fer un seguiment de les eleccions als Estats Units.

ProPublica és una organització vinculada a la participació ciutadana que demana la col·laboració de qualsevol persona que pugui estar-hi interessada.

"Documenting Hate" compta amb el suport d'un gran nombre de grups de drets civils i d'empreses de comunicació i tecnologia. Entre els primers es troben Southern Poverty Law Center i centres educactius com la University of Miami School of Communication.

Algunes de les empreses que hi col·laboren són The Google News Lab, Univision News, New York Times Opinion Section, WNYC, BuzzFeed News, First Draft, Meedan, New America Media, The Root, Latino USA, The Advocate i Ushahidi.

Afegeix un comentari nou