Donem llum, la campanya que defensa els drets de dones, infants i famílies refugiades

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Donem llum, la campanya que defensa els drets de dones, infants i famílies refugiades

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Creu Roja i Distinto Films llencen un manifest conjunt on denuncien la vulnerabilitat dels infants i les dones que fugen de la guerra. Paral·lelament, han elaborat un vídeo a partir de símils amb La llum d’Elna, coproducció de TV3.

La Creu Roja i Distinto Films han engegat la campanya “Donem llum”, un treball conjunt que cerca el suport de la societat civil a través d’un manifest que ja ha estat signat per més de 10.000 persones i que denuncia la situació de vulnerabilitat que pateixen els infants, les dones embarassades i les famílies de refugiats que arriben a Europa. "Ens trobem davant la pitjor crisi migratòria des de la Segona Guerra Mundial. El 55% dels refugiats són dones i nens", afirmen des de la pàgina web de la campanya.

En primer lloc, un dels objectius de "Donem llum" és defensar el dret de les refugiades embarassades a donar llum en condicions segures. "Són el col·lectiu més exposat i els més vulnerables entre aquests són els menors no acompanyats i les dones embarassades", recull el manifest. Per aquest motiu, reclamen urgentment una atenció ginecològica adequada i la instal·lació de maternitats als camps de refugiats.

Precisament, en segon lloc la campanya defensa el dret dels nens i nenes refugiades a una infantesa protegida i feliç. Segons afirmen al manifest, actualment 1 de cada 3 refugiats són infants. "Molts d’ells emprenen el viatge sols o s’han quedat aïllats de les seves famílies durant el viatge", afirmen.


Un tercer objectiu és vetllar pel dret a la protecció de les famílies refugiades, un element natural i fonamental de la societat segons els organitzadors. Paral·lelament, l’organització humanitària i la productora audiovisual han preparat un curt recreant-se en la pel·lícula La llum d’Elna, una coproducció de TV3 basada en la vida d’una infermera suïssa que va salvar 600 nadons durant la postguerra espanyola. El vídeo mostra paral·lelament escenes de la pel·lícula i escenes del dia a dia de les persones refugiades que arriben a Europa.

Els productors de la pel·lícula, Distinto Films, i el film La Llum d’Etna, s’han sumat a aquesta campanya per recuperar la dignitat de les persones refugiades. Des del 2015 fins ara, han entrat pel Mediterrani un total de 2.584.618 persones, segons dades aportades pels organitzadors. Molts d’ells, van perdre la vida abans d’arribar al seu destí. Els patrocinadors de la campanya són Font Vella, Atrápalo, Conecta2Energia i Compacto.coop. Per signar el manifest pots fer clic al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou