Dues ONG del món de la traducció es fusionen per trencar barreres lingüístiques

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Equip de The Rosetta Foundation (2013).
Equip de The Rosetta Foundation (2013).
Logo de Translators Without Borders.
Logo de Translators Without Borders.
Logo actualitzat de The Rosetta Foundation.
Logo actualitzat de The Rosetta Foundation.

Dues ONG del món de la traducció es fusionen per trencar barreres lingüístiques

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Translators Without Borders i The Rosetta Foundation, les principals ONG de l’àmbit de la traducció al món, comencen un procés d’integració mantenint espais d’autonomia.

“Hem vist com per exemple durant la crisi de refugiats a Grècia, la informació pot salvar i transformar vides”. Això és el que afirmava Andrew Bredenkamp, membre dels consells de Translators Without Borders (TWB) i The Rosetta Foundation (TRF) durant el mes de juny en una entrevista. L’accés a la informació en diferents idiomes pot millorar la vida de la gent i, precisament, trencar amb les barreres lingüístiques a través de la traducció és la missió que mou aquestes dues ONG, de les més importants a tot el món en el seu àmbit.

Enguany, ambdues organitzacions han decidit fer una passa endavant amb una acció concreta: unir-se i treballar conjuntament per incrementar l’eficiència dels serveis lingüístics que donen. D’una banda, The Rosetta Foundation treballa amb voluntariat traductor a través de la plataforma Trommons, desenvolupada pel Localisation Research Centre de la Universitat de Limerick. A la plataforma de l’ONG irlandesa, les entitats poden penjar els seus projectes i una comunitat de més de 10.000 professionals de la traducció els selecciona en funció de la llengua per traduir els documents sense cap cost i de manera altruista. Per la seva banda, Translators Without Borders va néixer als Estats Units el 2010, un any després que ho fes TRF i ha desenvolupat en aquests anys la seva plataforma de traducció, Kató.

Aquesta fusió s’ha produït perquè d’aquesta manera podran expandir els serveis i productes oferts, amb la voluntat de millorar les seves respectives missions. D’una manera més específica, TWB tindrà ara accés al model comunitari de The Rosetta Foundation i a la seva tecnologia. La part positiva per TRF és que podran tenir un accés a audiències més àmplies a més de comptar amb una millor professionalització de les seves operacions.

De moment, les dues entitats mantindran les seves identitats i alguns espais d’autonomia com les plataformes Trommons i Kató, els Consells d’ambdues organitzacions o els espònsors. Els canvis més profunds es realitzaran de cara a l’any següent, ja que la fusió va ser anunciada al juny del 2017 i encara s’han d’acabar de tractar alguns temes pràctics.

Segons afirma The Rosetta Foundation en un comunicat, en els darrers cinc anys i especialment després del brot d’Ebola entre 2014 i 2015, hi ha més consciència i sensibilització respecte a la importància de les llengües com a part important de la resposta humanitària i la cooperació al desenvolupament. En aquest temps, les dues ONG han construït comunitats per assegurar que les organitzacions locals tenen accés a recursos en els idiomes dels llocs on treballen. Pel que fa al voluntariat, aquells qui estiguin col·laborant amb TRF també ho podran fer amb TWB i viceversa.

Afegeix un comentari nou