El 12 de maig serà el gran dia del comerç just i la banca ètica

  • Pancarta de la Festa del Comerç Just: "Pensa quan consumeixis"

    Pancarta de la Festa del Comerç Just: "Pensa quan consumeixis"

  • Foto del 5 de maig de la Festa del Comerç Just a Sant Andreu (Barcelona)

    Foto del 5 de maig de la Festa del Comerç Just a Sant Andreu (Barcelona)

  • Cartell del Dia del Comerç Just de la Coordionadora estatal de Comerç Just

    Cartell del Dia del Comerç Just de la Coordionadora estatal de Comerç Just

Durant aquest mes 35 municipis catalans se sumen a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, promoguda per diverses entitats. Algunes activitats s'han realitzat el passat cap de setmana i d'altres es faran la segona quinzena del mes, però la majoria es porten a terme dissabte 12 de maig, tot coincidint amb el Dia Mundial del Comerç Just.

Sota el lema "És JUST el que necessitem", els caps de setmana del mes de maig centenars de persones surten al carrer per donar a conèixer les opcions del comerç just i la banca ètica, dues alternatives a tenir molt compte en l'actualitat.

Organitzada per SETEM, Alternativa 3, FETS (Finançament Ètic i Solidari), Intermón Oxfam, Fiare i la Xarxa de Consum Solidari, aquesta festa compta també amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, TV3 i El Periódico. Tot i així, no seria possible sense la implicació i participació d'un centenar d'organitzacions locals i les persones voluntàries.

 

El 12 de maig serà la data central d'aquesta festa que pretén donar a conèixer les alternatives solidàries als sistemes de comerç i finances internacionals. Els barris del Clot i Gràcia de Barcelona, Tarragona, Castellbisbal, Sant Boi de Llobregat, Altorrico, Àger, Guissona i Rosselló acolliran parades, degustacions, mercats d'intercanvi, espais de joc i molt més durant tot el dia.

La festa, però, s'allarga durant tot el mes. Dissabte 19 de maig, per exemple, serà el torn de Lleida, Banyoles, Mataró i el barri de Sarrià a Barcelona. Pots consultar el llistat de tots els municipis i les dates en què acolliran l'esdeveniment en aquest enllaç. També pots seguir l'actualitat de la festa i consultar el programa de cada municipi al bloc de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

 

D'altres activitats: Cash-mob i concentracions per moldre cafè

El Dia Mundial del Comerç Just se celebra a més de 50 països, promogut per l'Organització Mundial del Comerç Just (WFTO).

A l'Estat espanyol és la Coordionadora estatal de Comerç Just l'encarregada de proposar una manera original de promoure un canvi en les relacions comercials entre països del Nord i països empobrits. Enguany, sota el lema "Per gaudir d'un bon cafè no cal que acabi mòlt ningú", ha convocat concentracions de persones molent cafè.

Una altra proposta original arriba d'Intermón Oxfam, que et convida a participar al primer cash-mob de Catalunya. Un cash-mob és una convocatòria perquè el màxim de persones vagin a una botiga local concreta en una data determinada i en una hora (o franja horària) i comprin un producte per donar suport a un petit comerciant o productor. En aquesta ocasió Intermón et convida a anar a la botiga del carrer Roger de Llúria núm. 15, de Barcelona, dimarts 8 de maig entre les 12:00 i les 12:30 hores, i comprar-hi un paquet de cafè de comerç just.

Afegeix un comentari nou