El CIEMEN presenta el mapa de les identitats nacionals d'Europa 2012

  • El CIEMEN presenta el mapa de les identitats nacionals d'Europa 2012

    El CIEMEN presenta el mapa de les identitats nacionals d'Europa 2012

Es va presentar el dia 4 de setembre a Barcelona, aquest mapa. Afirmen des de CIEMEN que “Al llarg de la història s'han anat configurant a Europa múltiples identitats nacionals que, sovint, no coincideixen amb les fronteres dels Estats”.

“El sentiment de pertinença a la nació espanyola, francesa, turca o russa coexisteix amb altres identitats nacionals que els Estats han volgut ocultar i negar, però que són ben vives: la catalana, la corsa, la kurda o la txetxena...

 

Segueix afirmant el CIEMEN que d'ençà, algunes d'aquestes identitats s'han reforçat i d'altres s'han afeblit. En qualsevol cas, el mapa de les identitats nacionals a Europa continua sent ben diferent del dels Estats

 

En un moment de nova efervescència dels moviments nacionals sense Estat (més enllà del cas català, hi ha canvis profunds al País Basc, a Escòcia, a Gal·les, a Flandes, a Lapònia...), el CIEMEN ha volgut aprofitar tota l'experiència recollida al llarg de les seves quasi quatre dècades de vida per editar el mapa de les identitats nacionals.

 

Per a més informació sobre el mapa i la presentació aneu a aquesta web del CIEMEN.

 

Sobre el CIEMEN

 

Fa més de vint anys que el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) va ser pioner a mostrar aquestes realitats sobre el mapa, una al costat de l'altra: va néixer així el mapa de l'Europa de les Nacions, que anticipava els canvis profunds que havien de succeir al cap de poc temps a la Unió Soviètica, a Txecoslovàquia, a l'RDA i a Iugoslàvia.

Afegeix un comentari nou