El Congrés Internacional de Bioètica 2017 aterrarà a Barcelona per parlar de justícia i salut

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Imatge a la pàgina web. Font: EACME 2017
Imatge a la pàgina web. Font: EACME 2017
Logo de l'Institut Borja de Bioètica. Font: Institut Borja de Bioètica
Logo de l'Institut Borja de Bioètica. Font: Institut Borja de Bioètica

El Congrés Internacional de Bioètica 2017 aterrarà a Barcelona per parlar de justícia i salut

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’EACME, associació organitzadora de l’esdeveniment, aglutina molts dels més prestigiosos centres d’ètica mèdica d’Europa.

Barcelona acollirà del 7 al 9 de setembre el Congrés Internacional de Bioètica 2017, una cita anual per tractar temes com la justícia en l’àmbit sanitari, els sistemes ètics i sostenibles de salut o el rol de la investigació per avançar cap a una societat més conscient sobre els avantatges de la ciència biomèdica.

L’esdeveniment està organitzat per l’Associació Europea de Centres d’Ètica Mèdica (EACME), que fa de paraigües de molts dels més prestigiosos centres en aquest camp a tot Europa i que va ser creada l’any 196 com una xarxa internacional d’investigació, comunicació i educació sobre l’ètica biomèdica, i per l’Institut Borja de Bioètica (Universitat Ramón Llull), que enguany és l’amfitrió d’aquest Congrés i que va ser el primer centre específicament dedicat a la bioètica que hi va haver a Europa.

L’Institut Borja de Bioètica donarà un certificat d’assistència a les persones que hi siguin presents. La llengua oficial del Congrés serà l’anglès, tot i que hi poden haver moments curts on es facin petites introduccions en català, castellà o francès. Alguns dels ponents que ja es coneixen són:

  • Thomas Schramme: professor de filosofia a la Universitat de Liverpool
  • Yvonne Denier: doctorada en filosofia amb una especialitat en justícia en salut a KU Leuven. També va estudiar Ètica Aplicada.
  • Begoña Román: doctorada en filosofia per la Universitat de Barcelona
  • Bert Molewijk: doctorat en Salut Mental i Ètica en Salut
  • Marc Jamouelle: metge de capçalera que treballa amb famílies a Charleroi des de fa 40 anys.
  • Ricardo la Valle: metge de capçalera i doctorat en Salut Pública per la Universitat de Buenos Aires.
  • Patrick Ouvrad: vicepresident del Departament d’Antropologia de la Société de Formation Thérapeutique du Généraliste a França.
  • Daniel Widmer: professor a la Universitat Institut de Medicina Familiar a Lausanne.

La conferència portarà a experts de diferents països que tractaran quatre temes principals: els factors decisius de la salut, justícia i vulnerabilitat, els serveis dins l’àmbit de la salut i el rol dels investigadors per aconseguir una societat més justa. A més, es qüestionaran les mesures d’austeritat que han aixecat el conflicte entre la justícia i l’ètica en l’àmbit sanitari contra altres valors polítics i econòmics.

Per fer el registre com a assistent hi ha diferents opcions, amb preus més alts per a no membres de l’EACME i preus més reduïts pels membres de l’associació europea, pels països de l’Est d’Europa i amb menys recursos i pels estudiants. També es pot triar l’opció completa, amb un sopar inclòs, o l’estàndard, sense el convit. La data límit per fer la inscripció és l’1 d’agost.

Afegeix un comentari nou