El documental ‘The Fighter’ posa en evidència els Jocs Olímpics de Rio

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El documental ‘The Fighter’ posa en evidència els Jocs Olímpics de Rio

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’obra de l’ONG Terres des Hommes, mostra la cara oculta dels Jocs de Rio de Janeiro a través de la història de Naomy, una nena de 12 anys que, amb la seva família, ha resistit intents de desallotjament a causa de l’organització de l’esdeveniment esportiu.

"The Fighter" (La lluitadora), és un documental que mostra la cara oculta dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro a través de la història de Naomy, una nena de 12 anys resident a Vila Autodromo que, amb la seva família, ha resistit intents de desallotjament de la seva llar a causa de l’organització de l’esdeveniment esportiu. En concret, l’obra llençada per Terres des Hommes International Federation (TDHIF) narra la història de menors afectats per l’organització dels jocs. A través de la mirada de Naomy, es mostra com tot el que estima està sent destrossat per deixar-li un espai a la construcció del Parc Olímpic 2016. El film ha estat dirigit per Dara Kell i Christopher Nizza i produït per Neil Brandt.

La seva comunitat, per tant, pateix un desallotjament forçat amb motiu dels JJOO. Des de la federació internacional afirmen que "tots els nens i nenes mereixen ser escoltats, per això volem que se’ls escolti i es comparteixin els seus reclams". Per la seva banda, Naomy relata durant el documental que "veu la crueltat de la policia, llençant gasos pebre a les persones manifestants que intenten impedir els desallotjaments".

Segons indica l’ONG internacional en defensa dels drets de la infància, algunes de les amistats i familiars de Naomy van abandonar casa seva. Malgrat això, ella va resistir i es va oposar a les autoritats, juntament amb altres persones, fins i tot quan veien com les excavadores destrossaven les seves cases.

El pressupost dels Jocs Olímpics, segons declaracions de l'organització a Europa Press, és de 18.000 milions de dòlars. Aquests diners són invertits a construir hotels i cases per a les persones desallotjades, però sovint ho fan lluny de la seva comunitat, lluny de les escoles i els hospitals, amb poc espai per a tota la família i sense garantir unes condicions mínimes de dignitat i respecte als seus drets.

Terre des Hommes és una xarxa de deu organitzacions nacionals que treballen pels drets de la infància i per promoure el desenvolupament sostenible sense discriminació racial, religiosa, política, cultural o de gènere. Fundada als anys 60 a Lausanne i des de llavors la seva missió sempre ha sigut la mateixa: acompanyar en l’àmbit de l’educació, l’assistència sanitària i la protecció en contra dels abusos, l’explotació i la violència dels i les més petites.

Afegeix un comentari nou