El Festival Esperanzah es reivindica contra les polítiques de la Unió Europea

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Festival Esperanzah es reivindica contra les polítiques de la Unió Europea

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Les ONG internacionals fan lligam amb la festa de l’economia solidària, que se celebrarà a El Prat de Llobregat els dies 7, 8 i 9 d’octubre.

El Festival Esperanzah té aquest any un missatge reivindicatiu: denunciar les polítiques d’acollida de la Unió Europea. "Volem que obrin les fronteres" expressen des de l’organització de l’esdeveniment, afegint que les polítiques de la UE vulneren sistemàticament els drets humans. Enguany, el festival de El Prat de Llobregat s’ha agermanat amb un homònim, el Festiclown (Festival Internacional de Clown) organitzat per Pallassos en Rebel·lia. D’aquesta manera, pretenen sumar forces per, a través de la cultura, alçar aquest crit al cel i reivindicar una altra Europa amb l’eslògan ‘F*** You Troika’.

En aquest sentit, diferents entitats internacionals col·laboren i participen de la festa de l’economia solidària. És el cas de Stop Mare Mortum, Caminando Fronteras, Proactiva Open Arms, Dones Rumb a Gaza, l’ONG Alboan, Cor Safari – Fundació Nzuri Daima i Pallassos en Rebel·lia que rebran els diners recaptats del festival per finançar les seves causes. Per tant, ja que el festival té un caràcter sense afany de lucre, no es vendran entrades sinó que els i les assistents faran una donació de 12 euros que anirà destinada a ajudar econòmicament a aquestes entitats col·laboradores. Altres entitats d’àmbit local que també se’n beneficiaran són Les Dones Sàvies de Sant Cosme i la Fundació Cívica Esperanzah.

La Caravana de l’Esperanzah marxa cap a Melilla

Un dels punts destacats amb perspectiva internacional és la Caravana Festiclown i Esperanzah que va marxar el passat 4 d’octubre des de El Prat de Llobregat fins a Melilla, on les polítiques migratòries de la Unió Europea han aixecat "l’enèsim mur de la vergonya". Aquest projecte, una caravana plena de Pallassos en Rebel·lia acompanyats per músics amb causa de Txarango, és la suma d’experiències del Festiclown en les edicions realitzades a Palestina, les comunitats indígenes del Brasil i Mèxic, i en faveles de Colòmbia i Brasil.

Activitats internacionals durant el Festival Esperanazh

El festival se celebrarà els dies 7, 8 i 9 d’octubre al Parc Nou de El Prat de Llobregat i oferirà un conjunt de xerrades internacionals per reflexionar sobre Europa, les persones refugiades i el model econòmic del continent. A continuació s’especifiquen les dates de les xerrades:

  • Dissabte 8 d’octubre – Reflexions sobre Europa i el seu model econòmic (18:00 – 19:00)
  • Diumenge 9 d’octubre – Refugiats, una mirada des de la política (11:00-12:30)
  • Diumenge 9 d’octubre – Refugiats, una mirada des de l’activisme (12:30-14:00)

Per consultar totes les activitats musicals i culturals que es realitzaran durant el festival, pots consultar el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou