Les 2 formacions de voluntariat internacional de l’SCI aquest estiu

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: SCI
Font: SCI
 Font: Massimo Sestini
Font: Massimo Sestini
 Font: SCI
Font: SCI

Les 2 formacions de voluntariat internacional de l’SCI aquest estiu

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

L'SCI (Servei Civil Internacional) ha engegat formacions per voluntaris internacionals i per formadores d’asil i migracions al Mediterrani aquest estiu.

La guia Mare Mortum, formació per formadors

Amb la idea de reflexionar sobre com cal abordar qüestions de migracions i refugi al Mediterrani, l’SCI en col·laboració amb la plataforma STOP Mare Mortum han elaborat la guia formativa ‘Mare Mortum’, la 5a guia de la plataforma Entre terres.

Per explicar i fer entendre bé el contingut de ‘Mare Mortum’, que analitza la demografia i els països d’origen de les persones que intenten emigrar pel Mediterrani, l’SCI ofereix formacions d’un dia.

L’objectiu és formar persones que després puguin fer extensiu el curset a altres centres d’educació no formal i també a instituts i escoles. Les properes formacions de la guia Mare Mortum d’Entre terres que ofereix l’SCI tindran lloc els propers dimarts 12 de juny entre les 17h i les 20.30 i el divendres 29 de juny entre les 10h i les 13h a La Vaqueria de l’SCI, al carrer del Carme 95, a El Raval de Barcelona.

No cal pagar res per les formacions, però cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari. Segons l’SCI, passades les formacions de tardor s’obrirà una borsa de persones formadores per realitzar tallers. Per entrar a la borsa caldrà haver fet la formació.

Formació pel voluntariat internacional SCI aquest estiu

Tothom qui tingui previst fer un voluntariat internacional amb l’SCI aquest estiu ha d’assistir a alguna de les edicions formatives prèvies, que se celebraran a Moià el 16 i 17 de juny, a Alboraig (València) el 30 de juny i l’1 de juliol i a Cambrils el 14 i 15 de juliol.

La formació del 16 de juny a Moià i del 14 de juliol a Cambrils són formacions d’aprofundiment, i la resta de sessions són formació bàsica. En el cas de les formacions bàsiques, el cost dels que no són socis de l’SCI és de 40h, i la sessió serveix tant per introduir conceptes teòrics bàsics de voluntariat com per donar instruccions pràctiques per al viatge.

Les formacions d’aprofundiment, en canvi, van dirigides a un públic amb certa experiència prèvia i serveixen per posar sobre la taula el tema del decolonialisme i les relacions desiguals. Cal inscriure’s a aquest formulari un mínim de 10 dies abans de la sessió. En cas que no participis a cap voluntariat però desitgis formació, pots demanar informació a aquesta direcció de correu.

Afegeix un comentari nou