Good Deeds Day, un dia per a les bones accions al món

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Good Deeds Day, un dia per a les bones accions al món

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Aquesta iniciativa uneix voluntariat i projectes a diferents països, durant el 2 d’abril.

93 són ja els països que s’han unit al Good Deeds Day (El Dia de les Bones Accions). Quan van començar, l’any 2007, comptaven amb 7.000 voluntaris i voluntàries i 130 projectes a només un país. L’any passat, darreres dades de les quals disposa l’organització, el voluntariat va créixer fins al milió i mig, amb 14.000 projectes a 75 països.

Activitats com netejar un parc entre un grup d’amics, portar regals als pacients d’un hospital, reunir roba per fer una donació o simplement regalar flors per fer somriure a la gent al carrer poden ser alguns exemples d’accions que tothom qui vulgui pot fer pel proper dia 2 d’abril, data que enguany acull la celebració d’aquest dia global.

Tot va començar fa 10 anys, quan l’empresària i filantropa Shari Arison sota el paraigua de l’ONG Ruach Tova -que pertany a la Ted Arison Family Foundation- va tenir una idea. "Si la gent pensa en bones accions, parla sobre bones accions i fa bones accions, els cercles de bondat creixeran a tot el món", afirma a la pàgina web de la campanya. No obstant això, la mateixa creadora s'ha vist en algunes polèmiques que han posat en dubte la seva credibilitat.


El Good Deeds Day és un esdeveniment que acull infància, alumnat, treballadors i treballadores, empreses, entitats del Tercer Sector, etc. El dia global ofereix a tothom la possibilitat d’unir-se mitjançant quatre senzilles passes. La primera, reservar la data el dia 2 d’abril del 2017. La segona, decidir a quin grup de persones t’uniràs per fer el bé i sobre quin grup de persones impactarà la teva acció. Finalment, un cop aquesta part estigui decidida, s’haurà de fer un registre al web de l’organització per, finalment, i com a darrer pas, promocionar el projecte a través de les xarxes amb el Kit que està disponible també online.

Les accions poden ser tan variades des de donar caramels als viatgers d’un autobús local, oferir-te al veïnat per tallar-li la gespa del jardí o promoure una campanya de donació de sang. La data del projecte canvia cada any i en aquest sentit l’any vinent es farà el 15 d’abril, el 2019 el 7 d’abril i el 2020 el dia 29 de març. Per més informació sobre la campanya, pots consultar el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou