Introducció al SEM Google Ad Grants per a entitats

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: Google Non Profits
Font: Google Non Profits
 Font: Google Non Profits
Font: Google Non Profits

Introducció al SEM Google Ad Grants per a entitats

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

Consells per aprofitar al màxim els 10.000 dòlars mensuals d’AdWords que Google ofereix a les organitzacions.

Els AdWords són el que s’anomena Seach Engine Monitoring o SEM del buscador Google i són la millor manera d’augmentar la visibilitat de la teva entitat i d’aconseguir adreçar-te al públic que més t’interessa.

Les beques de publicitat i posicionament web que Google Non Profits ofereix a les entitats estan valorades en 10.000 dòlars mensuals que cal aprofitar al màxim, sobretot perquè el volum de trànsit a web que ofereixen les tècniques gratuïtes de posicionament orgànic o SEO és inferior.

CTR, Ad Relevance i Landing Page Experience

CTR, Ad Relevance i Landing Page Experience són tres columnes de Google AdWords que es mesuren amb les categories ‘per sobre’ o ‘per sota’ o ‘mitjà’, que en terminologia anglesa és below average, average, or above average.

Les expectatives CTR o Click-Through Rate indiquen la probabilitat que algú cliqui el teu anunci d’acord amb l’èxit de clics assolits previ.

L’Ad Relevance indica l’adequació de les paraules clau utilitzades en l’anunci, perquè els AdWords consisteixen en paraules claus que millor defineixen la teva entitat. És crucial que les persones que busquen allò que la teva entitat ofereix ho trobin al buscador a partir d’una de les paraules clau que has utilitzat en els anuncis.

La Landing Page Experience indica la usabilitat que la web de la teva entitat té de cara l’usuari: com més ben organitzada estigui en etiquetes i categories, més alta serà la puntuació.

Paraules clau, marca de qualitat, CTR

Quan analitzes els resultats de Google AdWords és important que puguis veure primer les columnes principals d’un cop d’ull, sense haver d’arrossegar el ratolí. L’atribut més important de paraules clau és la marca de qualitat o Quality score.

Si alguna de les paraules clau utilitzades té menys de 3 de puntuació l’has de pausar, perquè una sola violació pot suposar una suspensió del teu compte. Per evitar-ho, pots crear una regla en el teu compte per pausar-les de manera automàtica.

El CTR és tant o més important que el punt anterior. El nombre de clics dividit pel nombre d’impressions ha de ser inferior a 0.05 perquè Google et suspengui el compte. En aquest cas també és convenient activar una regla de pausa automàtica, tot i que un abusar d’això podria reduir dràsticament la freqüència amb la qual els teus anuncis es veuen.

Clics, impressions, cost mitjà per clic i cost total són columnes que cal mantenir per tal de fer un seguiment de la campanya de Google AdWords de la teva entitat. D’aquests quatre punts sovint el de cost total és el que es té menys en compte, perquè Google ofereix els anuncis SEM de manera gratuïta a les entitats.

Però per més que amb Google AdGrants la teva organització no pagui, el trànsit de visites a la web que un anunci et reporta és molt valuós. No et deixis perdre els 10.000 dòlars mensuals que Google t’ofereix per promoure i fer créixer la teva entitat.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou