La campanya "Banca Limpia" de SETEM, finalista als premis BOB

  • Logotip dels premis BOB

    Logotip dels premis BOB

  • Captura de la portada del lloc web de Banca Limpia

    Captura de la portada del lloc web de Banca Limpia

Tags

The BOBs, organitzats per l'emissora alemanya Deutsche Welle, tenen per objectiu premiar els blocs i campanyes que posin especial interès en el dret a la llibertat d'expressió i impulsin el debat obert a Internet. Compten amb 17 categories (sis categories generals i 11 per idiomes) diferents i hi poden participar blocs en 11 idiomes: alemany, anglès, francès, castellà, portuguès, àrab, xinès, rus, persa, indonesi i bengalí.

A l'edició d'enguany s'han presentat més de 3.200 propostes i n'han estat seleccionades 11 finalistes per cada categoria. Fins al 2 de maig s'està realitzant una votació popular per triar el guanyador/a del Premi del Públic de cada categoria. A més, l'1 de maig es reunirà un jurat internacional que decidirà els guanyadors/es dels Premis del Jurat en les sis categories principals.

Tots els guanyadors/ores seran convidats/des a l'acte de lliurament de premis que tindrà lloc a Bonn, Alemanya, el 25 de juny, en el marc de Deutsche Welle Global Media Forum.

La Federació SETEM va presentar a la categoria de Millor campanya d'activisme social el seu projecte Banca Limpia, que ha resultat un dels finalistes.

Amb el lema "Som els seus clients, no els seus còmplices", aquesta campanya fa servir la comunicació directa per informar en què inverteixen els bancs els nostres diners, incloent-hi informació sobre si inverteixen en armament. Et convida també a donar difusió d'aquesta informació i denunciar els bancs que inverteixen en armes.

Si la teva entitat ha muntat una campanya d'activisme o fa serivr les TIC a favor d'ua causa social, la propera edició d'aquests premis pot ser una bona plataforma per fer-ne difusió! Això sí, cal tenir en compte que el català no és, ara per ara, un dels idiomes oficials del certamen.

Afegeix un comentari nou