La campanya #GirlsCount busca 130 milions de veus per l'educació de les nenes

  • Fotograma del vídeo #GirlsCount. Font: Canal de Youtube de ONE

    Fotograma del vídeo #GirlsCount. Font: Canal de Youtube de ONE

  • Cares conegudes que participen a la campanya #Girls Count. Font: Plana wbe de la campanya #GirlsCount

    Cares conegudes que participen a la campanya #Girls Count. Font: Plana wbe de la campanya #GirlsCount

  • Girls just wanna have fundamental rights to education. Font: #GirlsCount

    Girls just wanna have fundamental rights to education. Font: #GirlsCount

130 milions de nenes no aniran a l'escola avui. No perquè no vulguin, sinó perquè no se'ls dona l'oportunitat. 

La plataforma ONE, que lluita per acabar amb la pobresa extrema, ha llançat una nova campanya amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El lema de la campanya és #GirlsCount i anima a la ciutadania a triar un número i gravar un petit vídeo dient-lo. L'objectiu és arribar fins als 130 milions, el nombre de nenes arreu del món que no tenen accés a l'educació. Així, cada persona que es gravi dient un número estarà representant a una de les noies que no pot anar a escola i reivindicarà que es tingui en compte a aquesta nena, farà que "compti".

Les normes i els costos culturals, la violència i l'extremisme són algunes de les causes que que fan que milions de nenes no tinguin accés a l'educació. Quedar-se fora del sistema educatiu fa que no tinguin l'oportunitat de viure una vida digna i productiva i no desenvolupin tot el seu potencial.

La campanya #GirlsCount pretén fer sonar l'alarma perquè les governs de tots els estats mobilitzin recursos i donin suport a les reformes polítiques que calen per aconseguir que aquestes nenes vagin a l'escola.

Per participar a la campanya només cal anar a la seva plana web, triar un dels números disponibles, gravar un vídeo dient-lo i compartir-lo a la xarxa.

Afegeix un comentari nou