La Creu Roja Girona obre les 20 primeres places d’acollida per a refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Símbol de la Creu Roja. Font: EKO, Flickr
Armilles salvavides. Font: Pixabay
Nen refugiat sirià a Líbia. Font: ACNUR Américas, Flickr

La Creu Roja Girona obre les 20 primeres places d’acollida per a refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’objectiu és que puguin inserir-se plenament a la societat en un termini de dos anys. Amb aquest primer programa a la demarcació gironina, s’amplien a 156 les places a tot el territori català.

La Creu Roja Girona amplia a 156 les places d’acollida a persones refugiades a Catalunya. Ho fa amb el seu primer programa a la província de Girona, on ha habilitat pisos per acollir 20 refugiats procedents dels camps de Grècia i Itàlia. Les places s’ubicaran inicialment en diferents pisos repartits a les ciutats de Girona i Salt. Cal dir que l’acollida inicial serà de 12 places però s’ampliaran a les 20 total de manera progressiva. L’objectiu del programa és que les persones refugiades puguin inserir-se plenament a la societat en un termini màxim de dos anys.

Encara no es coneix la nacionalitat ni el perfil de les persones que arribaran, però en el conjunt de l’Estat la Creu Roja atén a majoritàriament famílies provinents d’Ucraïna, Síria, l’Afganistan, el Pakistan i diversos països de l’Amèrica Llatina. Aquesta actuació a la demarcació gironina s’emmarca dins del Programa Estatal d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Persones Refugiades, un pla que compta amb la coordinació del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, depenent de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona.

La Creu Roja, però, ja va atendre fins a 73 persones refugiades a Girona durant el 2016. Ucraïna, Hondures, Pakistan, Marroc, Síria, Nigerià, Eritrea, Colòmbia, Cuba, Burkina Faso, Mali, Bòsnia, El Salvador i Veneçuela són els països d’on provenien. Les intervencions es van centrar més a facilitar tràmits administratius per formalitzar la sol·licitud d’asil, l’acompanyament en processos d’escolarització d’infants i la traducció i tràmits de documents.

El programa d’acollida per a sol·licitants d’asil

Les persones refugiades que entren en el Programa Estatal d'Acollida Temporal per a sol·licitants d'asil tenen dret a una acollida residencial per a un període de 6 mesos inicials amb possibilitat de pròrroga d'un màxim de tres mesos.

A més a més, aquestes persones rebran una atenció integral que passa per l’assessorament i l’acompanyament jurídic en la seva sol·licitud de protecció internacional, l’atenció psicosocial, un itinerari d’inclusió social, formatiu i laboral, etc.

Tot això, es completa amb una segona fase, coneguda com d’integració, i encaminada a aconseguir la plena inserció de les persones refugiades a la societat. En aquesta segona fase es preveu distribuir les persones i nuclis familiars a diferents punts del territori, on se les acompanyarà perquè en un període màxim de 12 o 18 mesos puguin viure autònomament. Transcorregut aquest temps, les persones ateses passaran al circuit normalitzat d'atenció al municipi.

Comentaris

M'estic plantejant la possibilitat d'acollir fins a 3 refugiats a casa meva. Sóc mare soltera amb una nena de 14 anys i un pis gran.

Sóc sòcia i voluntària activa de Creu Roja.

Sisplau, si es dóna el cas que sigui possible acollir a casa, us agraïria que us poséssiu en contacte amb mi.

El meu telèfon: 617837623

molt agraïda,

Anna

Bona tarda Anna,

Pots contactar directament amb Creu Roja Girona, en el següent enllaç hi trobaràs les dades de contacte

http://www.creuroja.org/AP/cm/23P24L8/Girona.aspx

Moltes gracies

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou