La Creu roja ofereix kits de menjar i d’higiene a temporers immigrants a Lleida

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: social.cat
Font: social.cat
 Font: Lleida.com
Font: Lleida.com

La Creu roja ofereix kits de menjar i d’higiene a temporers immigrants a Lleida

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

Cada estiu, la província de Lleida es converteix en l’escenari de temporers sense sostre. Creu Roja treballa per a facilitar-los la vida en condicions molt precàries

Poblacions lleidatanes com Corbins, la Granja d’Escarp i Vilanova de la Barca són alguns escenaris estivals d’assentaments il·legals de temporers estrangers que arriben a la zona en cerca de feina. En la majoria dels casos no es poden permetre pagar un allotjament.

Recollir fruita a Lleida: males condicions endèmiques

Desenes d’immigrants de procedència africana arriben per fer la campanya de la fruita a la província de Lleida al llarg de l’agost, i no totes les persones que ho proven aconsegueixen feines.

Les persones que ho aconsegueixen no sempre obtenen feina per a tot el mes, i en tot cas no poden pagar cap allotjament i es troben a la intempèrie sense les necessitats bàsiques cobertes.

La història es repeteix, i l’escriptor de la Franja Francesc Serés reflexiona a fons sobre el tema al llibre ‘La pell de la frontera’ publicat l’any 2014. El llibre recull experiències similars a les actuals, que podeu veure i sentir en aquest reportatge de TV3.

La Creu Roja pal·lia les males condicions

La Creu Roja reparteix kits d’higiene entre les persones nouvingudes dos cops la setmana. Els kits contenen xampú, gel, tovalloletes i crema hidratant, i aquest estiu se n’han repartit més de 170.

Els tècnics del Consell comarcal del Segrià es coordinen amb l’organització no governamental per a valorar els casos concrets i per a repartir també bosses d’arròs, llenties, galetes, cereals i sardines un cap cada setmana de juliol i agost.

El repartiment de kits de menjar es produeix cada dimarts i cada dijous, tot i que segons informa social.cat, només s’ofereix menjar als compten amb documents identificatius.

El finançament per oferir els kits d’aliments i d’higiene a aquestes persones provenen de les ajudes públiques obtingudes per via de l’IRPF de la ciutadania local.

Afegeix un comentari nou