La Fundació Migra Studium denuncia la vulneració de drets als CIE

Ravalnet
La Margarita García a la seva ponència del 9 de novembre
La Margarita García a la seva ponència del 9 de novembre
Logotip de la fundació
Logotip de la fundació

La Fundació Migra Studium denuncia la vulneració de drets als CIE

Ravalnet

Resum: 

L'entitat ha explicat en una ponència que els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) esdevenen presons encobertes que no compleixen les funcions per què van ser creades.

La coordinadora de programa de la Fundació Migra Studium, Margarita García, va parlar el 9 de novembre a la xerrada "CIE: Un tros invisible d’aquest món" al teatre El Foment de Martorell sobre la situació en què es troben les persones en aquests centres. Aquesta fundació realitza cinc visites setmanals amb un equip de persones voluntàries que fan de mediadores entre les internes, familiars i advocats i advocades.

Segons la Margarita, “les instal·lacions no permeten atendre els interns com cal, es genera amuntegament i hi ha grans dificultats de comunicació per causa idiomàtica i manca de traductors, que esdevé la base de molts altres problemes relacionats amb la salut o amb la comunicació amb els seus advocats o familiars”.

Els CIE van començar a ser desplegats pel Ministerio del Interior a partir de l'any 1985. En ells les persones indocumentades hi resideixen durant un període de temps abans de ser expulsades del país per una falta administrativa com és no tenir papers, no per haver comés cap delicte.

L'acte va estar organitzat per l’Associació Social Cristiana de Voluntaris de Presons (ASCVP) conjuntament amb l’Associació per la Integració i Reinserció de Persones Socialment Vulnerables o en Situació d’Exclusió Social (PERSOVUSES). Pel que fa a la Fundació Migra Studium, promoguda per la Companyia de Jesús a Catalunya, es dedica a treballar per a la defensa de la dignitat i els drets de les persones migrants més vulnerables.