La pena de la maternitat

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La pena de la maternitat

Resum: 

Mentre molts països celebren el dia de la mare, les Nacions Unides posen de manifest una infografia de la pena de la maternitat basat en dades de l'informe del progrés de les dones al món 2015 – 2016.

L'Organització de les Nacions Unides ONU Dones va presentar el passat 27 d'abril l'informe del “progrés de les dones al món 2015-2016: Transformar les economies per a realitzar els drets”. Es tracta d'un estudi que fusiona els drets humans i l'elaboració de polítiques econòmiques.
S'ha elaborat després de celebrar els 20 anys de la Quarta Conferència Mundial sobre la Dona, celebrat a Beijing el 1995, en un moment on la comunitat està definint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per l'era post 2015.

De les dades més significatives de l'estudi, l'organització ha realitzat la següent infografia ressaltant la diferència salarial per gènere, la taxa de participació en el món laboral, la taxa d'ocupació en dones amb dos fills i les reformes legals en l'àmbit mundial aprofitant que la majoria de països celebra el segon cap de setmana de maig, el dia de la mare.

Un dels temes tractats a la Quarta Conferència Mundial sobre la Dona és la feminització de la pobresa. Es considera que la majoria de persones que viuen amb menys d'un dòlar al dia són dones i a més, aquestes es veuen privades d'accés a recursos d'importància crítica com els préstecs, la terra o l'herència.

L'informe del progrés de les dones al món també fa manifesta la necessitat de fomentar i ajudar les organitzacions de dones perquè influeixin a la formulació de la política econòmica.
Al món, organitzacions com el Grameen Bank treballen perquè aquestes dones sense recursos puguin accedir a préstecs, portin les regnes del seu futur i fins i tot puguin portar el seu propi negoci. També altres organitzacions com Ayuda en acción cada any llença la campanya de dones invisibles per recaptar fons per a totes aquestes dones més desafavorides i del qual poc se'n sent a parlar.

Afegeix un comentari nou