Lafede.cat visibilitza com les ONG estan donant resposta a la crisi dels refugiats

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Lafede.cat visibilitza com les ONG estan donant resposta a la crisi dels refugiats

Ravalnet

Resum: 

Segons aquesta xarxa d'organitzacions no governamentals, l’actual crisi humanitària ha generat una nova situació i nous espais de coordinació.

Davant les demandes d’informació per part de la ciutadania i dels mitjans de comunicació, Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global ha elaborat una infografia per explicar quins actors estan treballant i en quins espais s’estan coordinant.

Segons aquesta federació integrada per 114 organitzacions, gràcies a les ONG Catalunya disposa d’instruments per donar suport a les persones refugiades al país i a les que sobreviuen a camps de refugiats en altres països.

Els circuits d’assistència i coordinació s'han replantejat a partir de l'actual crisi de persones refugiades. Lafede.cat treballa amb altres plataformes associatives com ara Asil.cat i Stop Mare Mortum, i participa a tots els espais creats per la Generalitat de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona.

Catalunya disposa d’un Pla de Protecció Internacional que inclou el dret a asil, el refugi i la protecció subsidiària. Segons aquest pla, la Generalitat i els ajuntaments han de promoure accions i programes d’acollida, aportar recursos i finançament propi i instar a que l’Estat incrementi la seva aportació en recursos "per a les persones sol·licitants de protecció internacional i d’altres col·lectius vulnerables sotmesos a persecució".

La Generalitat ha creat el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, que té cinc grups de treball. Al grup d’acollida participen la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Creu Roja, Sicar, Accem i Càritas. Al grup que s'encarrega de preparar l'acollida amb la ciutadania hi és Lafede.cat, juntament amb el Comitè Català de l’Acnur, Ciemen i d'altres.

L’Ajuntament de Barcelona ha creat el Pla de Ciutat Refugi de Barcelona i ha elaborat el document marc «Barcelona, ciutat refugi». Mitjançant Serveis Socials es coordina amb Creu Roja, Acsar i amb els sindicats a través del SAIER-Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats.

En una notícia publicada al seu web, Lafede.cat explica el què està fent en aquests moments una quinzena d'ONG i els canals per poder col·laborar amb elles i fer aportacions.

Pots accedir a la infografia completa a Thinglink, des d'on també podràs compartir-la.

Afegeix un comentari nou