L’ONU proposa plantar, abraçar o dibuixar un arbre en suport a l’acord de París

 • Gest de plantar un arbre. Font: samarag91, Flickr

  Gest de plantar un arbre. Font: samarag91, Flickr

 • Desglaç provocat pel canvi climàtic. Font: Pixabay

  Desglaç provocat pel canvi climàtic. Font: Pixabay

 • Seu de les Nacions Unides a Ginebra. Font: Wikimedia

  Seu de les Nacions Unides a Ginebra. Font: Wikimedia

 • Cimera pel Canvi Climàtic de Paris 2015. Font: Youtube

  Cimera pel Canvi Climàtic de Paris 2015. Font: Youtube

L’acció està pensada en el marc de la reunió del el 22 d’abril, Dia de la Mare Terra, on prop de 200 Governs signaran a Nova York l’acord contra el canvi climàtic.  

Plantar, abraçar, o dibuixar un arbre. La Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) ha llançat una iniciativa que proposa a la ciutadania mundial fer aquestes tres accions i difondre-les per les xarxes socials, davant la cerimònia que el proper 22 d’abril se celebrarà a Nova York. Aquesta trobada, que tindrà lloc a la seu de les Nacions Unides, ha convocat al voltant de 200 governs de tot el món per signar l’acord del clima al qual es va arribar a la cimera de París (COP21), entre el 30 de novembre i l’11 de desembre del 2015.

 

El dia 22 d’abril, a més, coincideix amb el Dia de la Mare Terra, que aquest any està dedicat precisament als arbres. Les etiquetes per compartir les fotografies i dibuixos tant a Facebook com a Twitter són: #AcuerdoDeParis i #Trees4earth. En aquest sentit, els arbres juguen un paper clau en la conservació del medi ambient i la consecució de l’objectiu a llarg termini de restaurar l’equilibri ecològic al planeta durant el segle XXI. Els arbres absorbeixen carboni, netejant i refredant l’aire. D’aquesta manera ajuden a mantenir els cabals dels rius, estabilitzar sols, reciclar nutrients per a l’agricultura o sostenir els hàbitats de la vida salvatge, a més de, per descomptat, proporcionar-nos oxigen per a la vida.

 

Kathleen Rogers, presidenta de la Earth Day Network (Xarxa del Dia de la Terra), va afirmar que “els individus i les nacions han de plantar arbres i ajudar en l’esforç per aconseguir 7.800 milions d’arbres abans del Dia de la Terra el 2020”. “Sense un compromís clar, l’acord corre el risc de convertir-se en fum”, va afegir.

 

Durant el mes de maig, la secretaria de la CMNUCC plantarà un arbre als jardins de la seu a Bonn, Alemanya, i instal·larà una placa que commemorarà l’Acord de París i el Dia de la Mare Terra. A aquest acte assistiran delegats de països de tot el món, que acudiran a Bonn per a la conferència preparatòria de cara al COP22 -cimera del clima de Marràqueix-.  

Afegeix un comentari nou