El Museu de la Política de Drogues converteix armes en art

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: Museum of Drug Policy
Font: Museum of Drug Policy
 Font: Museum of Drug Policy
Font: Museum of Drug Policy

El Museu de la Política de Drogues converteix armes en art

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

L'organització està vinculada a la fundació Open Society i és una exposició itinerant que tracta les armes vinculades al narcotràfic com si fossin art.

Els habitants de Culiacán, Sinaloa, van entregar 1547 armes de manera voluntària per un objectiu gens bèl·lic: fondre-les i convertir-les en pales que puguin plantar arbres. ‘Palas por armas’ és el nom de la campanya, que també és una de les peces del Museu itinerant.

El Museu de la política de Drogues té un cartell de benvinguda en què la paraula ‘NARCO’ apareix escrita amb xeringues, pastilles i càpsules, i totes les armes que s’exhibeixen han tingut alguna relació amb el tràfic de drogues.

Fotografies de narcotraficants, mapes de pobles abandonats per la violència, embolcalls de cocaïna que formen un ocell de la pau i una empremta digital a base d’armes requisades en honor a les més 33.000 persones desaparegudes a Mèxic des que el govern va iniciar la guerra contra les drogues el 2006.

L’exposició Museu de la política de Drogues consta de més de 80 peces i aspira a conscienciar la gent sobre l’impacte de les drogues i el narcotràfic en realitats llatinoamericanes com les de Brasil, Mèxic, Colòmbia, i d’altres punts del món.

Segons la productora executiva del museu Daveen Trentmann, l’exposició consisteix en “treure poder al crim organitzat i dignificar les persones que han mort ”.Trentmann va especificar als mitjans que no es tracta d’una exposició que jutgi els consumidors ni que aposti pel prohibicionisme, perquè la il·legalització de la venda de drogues sovint estimula encara més l’activitat del crim organitzat.

Des que va néixer la iniciativa l’any 2016 fins ara, l’exposició ja ha passat per Londres, Montreal, Nova York i Ciutat de Mèxic, on s’ha pogut veure fins al passat 6 de maig.

Afegeix un comentari nou