Metges del Món i dones transsexuals engeguen una campanya pels drets laborals

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: Metges del Món
Font: Metges del Món
 Font: Metges del Món
Font: Metges del Món
 Font: Metges del Món
Font: Metges del Món

Metges del Món i dones transsexuals engeguen una campanya pels drets laborals

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

Metges del Món ha iniciat #estamospreparadasytu, una campanya de visibilització de les dones trans en el món laboral, que sovint els tanca les portes. Elles han repartit postals a establiments de tot Barcelona.

A poques hores del dia 1 de maig, transsexuals migrades i autòctones ens recorden que l’accés al món del treball encara és molt més difícil per a elles que per a la resta de persones.

La Josenka és d’Equador, pren hormones des dels 13 anys i va fugir del seu país natal, excessivament conservador, als 19 anys. Ha treballat en l’àmbit de l’estètica i ara està a l’atur, i assegura que sempre l’han discriminat.

Segons ha explicat la Josenka a betevé, quan ella ha treballat de depiladora ha topat amb la reticència de les clientes i dels seus caps, que en veure el rebuig o els prejudicis de la clientela es negaven a renovar-li el contracte.

Les transsexuals han sortit avui 30 d’abril als carrers de Barcelona per repartir postals a alguns establiments de la ciutat. A les postals demanen que se les valori per les seves capacitats professionals i no per la seva identitat de gènere.

L’ONG Metges del Món fa dos anys que col·labora amb 33 dones transsexuals per realitzar aquesta campanya, que ha consistit en repartir postals, en l’elaboració d’un espot i en sessions estratègiques d’inserció laboral per a dones transsexuals.

#EstamosPreparadasYtú també ha consistit en l’elaboració de l’informe 'Sumant mirades a la realitat transgènere a Barcelona', que recull les demandes del col·lectiu sobre com els agradaria que milloressin les seves condicions en l’àmbit de la salut, el món laboral i la prostitució.

Paula Mauro, la tècnica de gènere de Metges del Món, explica que les dones trans es troben amb entrebancs no només a l’hora de trobar feina o d’enfrontar-se a la transfòbia al carrer, sinó també en àmbits com la salut.

Aquí podeu sentir i veure part de la sessió d’estratègies d’inserció socio-laboral a la qual les dones trans que han participat del projecte, i aquí podeu veure l’espot que han elaborat amb l’ajuda de Metges del Món.

Tot i que la sessió ajuda aquestes dones a navegar pel mar de la discriminació laboral, entendre que les persones transsexuals estan capacitades per treballar i volen fer-ho sense prejudicis és una tasca primordial.

Afegeix un comentari nou