Obert el període d’inscripcions a la II Beca Devreporter de periodisme internacional

 • Periodistes i agents de la solidaritat. Font: DevReporterNetwork

  Periodistes i agents de la solidaritat. Font: DevReporterNetwork

 • Logo de la Beca Devreporter. Font: Justícia i Pau

  Logo de la Beca Devreporter. Font: Justícia i Pau

 • Becats i becades en l'edició anterior. Font: DevReporterNetwork

  Becats i becades en l'edició anterior. Font: DevReporterNetwork

Les entitats podran inscriure’s fins al 15 de desembre amb el compromís de publicar el reportatge becat a algun mitjà.  

La Beca Devreporter presenta la seva segona edició per becar reportatges d’entitats amb ajuts econòmics. En aquesta línia s’ha obert una convocatòria fins al dia 15 de desembre en la qual les entitats que formin part de la Lafede.cat, podran sol·licitar la beca. En aquest sentit, des de l’organització de la beca destaquen que és imprescindible disposar d’un partner periodista i del compromís de publicació d’algun mitjà de comunicació. Aquesta beca, fruit del projecte europeu de comunicació Devreporter network, pretén ser un espai de reflexió i debat sobre periodisme, amb l’objectiu de lluitar contra la crisi global dels mitjans i aportar informació internacional de qualitat.

Un total de 21 treballs van ser els que es van becar a l’edició de l’any 2015. Les propostes guanyadores van rebre una dotació de 5.000 euros, i les temàtiques que es van aprofundir van ser:

 • L’extracció del coltà a la República Democràtica del Congo
 • La lluita de les dones contra la mineria a cel obert al Perú
 • La vulneració del dret a la salut al Marroc
 • La reconstrucció d’Haití després dels desastres naturals
 • La bombolla immobiliària a Catalunya i Espanya: moviments especulatius al món
 • La falta de control del Govern català sobre com es produeixen els aparells electrònics o la roba de les seves empreses als països empobrits

Aquests reportatges es van publicar a mitjans generalistes com el diari ARA, TV3 o Eldiario.es, a mitjans digitals o especialitzats com Crític, Alternativas Económicas o Diagonal i, en alguns casos, també es va fer difusió des de mitjans de Perú, Argentina o Mèxic.

En aquesta segona edició, la Beca Devreporter no compta amb el finançament europeu, sinó amb el suport econòmic de la Direcció de Cooperació i Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona, la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. La novetat d’enguany, és que es redueix el nombre de beques, però la quantitat augmenta fins a 8.000 cadascuna.

Per trobar més informació sobre les bases, pots accedir al següent enllaç.

 

Afegeix un comentari nou