Open Arms avisa el govern espanyol que “amb les vides no s’hi juga”

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
El Govern bloqueja l'Open Arms al port de Barcelona Font: El Periodico
Òscar Camps davant l'Open Arms amarrat al port de Barcelona aquest dilluns.
Open Arms acusa el Govern d'impedir rescats al Mediterrani Font: Diario de León
L'ONG denuncia que el govern espanyol impedeixi salvar vides al mar.
Un membre d'Open Arms rescatant un infant Font: Diario.es
Un membre d'Open Arms rescatant un infant.

Open Arms avisa el govern espanyol que “amb les vides no s’hi juga”

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

El director d'aquesta ONG catalana, Òscar Camps, critica la “decisió política” del bloqueig del vaixell i anuncia mobilitzacions si no es desencalla.

Quants més dies passen més vides hi ha en joc. Les reaccions de Proactiva Open Arms no s’han fet esperar. “Aquesta situació és immoral, vergonyosa, indignant i preocupant”, denuncia Òscar Camps, director de l’ONG que té el vaixell de salvament bloquejat des de dilluns al port de Barcelona.

L’ordre del Govern d’Espanya d’impedir la sortida del vaixell per rescatar persones al Mediterrani, no ha fet més que confirmar a Open Arms la sospita que es tracta d’una “decisió política” “maquillada” amb termes administratius.

Per això, Open Arms acusa el govern espanyol de permetre morir famílies senceres quan hi ha una legislació que obliga socórrer la gent. “Aquestes persones no són ni immigrants, ni il·legals, ni res de tot això. Estan al mig del mar, en aigües internacionals, terra de ningú. Una vegada fora de l’aigua ja es valorarà la seva situació. Però primer deixeu-les viure”, diu Camps.

Les conseqüències d’aquesta decisió són greus. Segons Camps, durà moltes morts que ningú no coneixerà i que no constaran a cap llista. “Ara mateix Tunísia, Trípoli i Malta formen un gran Triangle de les Bermudes, les embarcacions desapareixen en aquestes aigües”, afegeix.

El director lamenta la manca de suport de l'actual Govern d'Espanya que se suposa una “mica més progressista que l’anterior”. Ho atribueix a la “por” per la reacció que poden tenir els grups de l'oposició d’extrema dreta.

“Davant la pèrdua de vides no hem de recórrer a sigles, ni a ideologies, ni a partits polítics. Hem de recórrer a la moral”, denuncia Camps i llança aquest missatge cap a la classe política: “El senyor Sánchez, Saura, Ábalos i companyia haurien de fer aquest exercici”.

Open Arms adverteix que res hauria d’estar per sobre de les vides humanes. “És lamentable que un ministre s’amagui darrera d’un discurs administratiu per por de perdre vots quan sap que es morirà gent. Aquest discurs polític és immoral”, critica el mateix director.

El vaixell està aturat però l’ONG no pararà. Té clar que res impedirà el seu objectiu de continuar rescatant vides. Per ara, Open Arms, ha presentat un recurs per anul·lar la mesura cautelar que manté el vaixell bloquejat, suposadament, per “no disposar dels certificats necessaris per garantir el compliment de la normativa internacional de seguretat marítima”.

A banda del recurs, l’ONG seguirà denunciant aquesta “injustícia” i continuarà pressionant per mobilitzar la ciutadania. Tan és així que, si cal, diu Camps, “farem una campanya per recaptar diners i comprarem un altre vaixell, si no ens deixen sortir amb aquest”.

Ha passat gairebé una setmana des que el Govern d’Espanya denegués el permís de sortida d'Open Arms. “Són dies que no estàs a la mar. L’any passat, per aquesta època, vam rescatar 910 persones”, lamenta el director. Afegeix: “No podem dormir. No tenim la consciència tranquil·la”.

Afegeix un comentari nou