Àmbit de la notícia
Internacional

Pedro Milà: "La visió que et pot oferir la gent d’un indret serà molt més enriquidora que la d’una agència"

  • Alternatives de turisme tradicional font: Morguefile.com
  • Tuanys.com
  • Cooperació amb tortugues del Carib. Font: blogtuanys.wordpress.com
  • Menys "likes" i més "voluntariat" Actua, el món no canvia sol. Font: blogtuanys.wordpress.com

Entrevista amb Pedro Milà, un dels socis cofundadors de Tuanys, un portal amb alternatives al turisme tradicional.

Pedro Mila és un dels socis cofundadors de Tuanys.com, és llicenciat en Turisme a la Universitat de Girona i un apassionat dels viatges. Abans d’ acabar la carrera, el 2008, es va penjar una motxilla a l'esquena i se’n va anar a viatjar durant un parell d’anys. Va recórrer SudAmèrica, passant per Méxic, Guatemana, Costa Rica, Argentina, Perú, Bolívia i Ecuador. Finalment va tornar a casa i aquí ha fundat, juntament amb en Nomar Morros, Tuanys.com

Què és Tuanys?

Tuanys és un portal dirigit a viatgers compromesos, persones com nosaltres, que no només busquen anar a un altre país i viure aventures sinó que volen submergir-se, integrar-se als llocs que visiten de manera sostenible i respectuosa i, si és possible, fer una aportació per millorar l’economia local.

Quin és el vostre objectiu?

Ser una plataforma central per la cerca i oferta de turisme responsible, promocionar la participació activa amb organitzacions que col·laboren en zones que ho necessiten, fomentar el treball en empreses locals o l’aprenentatge i l’ajuda al voltant del món.

Com ho feu?

La plataforma compta amb diversos col·laboradors i ofereix alternatives als viatges tradicionals per poder viure i comprendre l’essència dels llocs, barrejant-se amb la gent i gaudint de la cultura local.

De quines alternatives estem parlant?

Doncs hi ha 5 possibilitats: un voluntariat a través d’ONGs que hagin contactat amb nosaltres, realitzar una estada laboral, contractar activitats gestionades per locals, contactar una agència d’ecoturisme o trobar allotjament social.

Dius que voleu que el turisme ajudi a millorar l’economia local, com ho feu?

Bé, independentment dels voluntariats en cooperació internacional pel desenvolupament, creiem que contractant activitats gestionades per gent local i no per agències provinents d’altres països es contribueix a millorar el nivell de vida d’aquestes persones. De fet, ara estem col·laborant amb Trip 4 real, que ofereix activitats liderades per gent local perquè pensem que la visió que et pot oferir la gent d’un indret serà molt més enriquidora que la d’una agència.

I com escolliu aquests col·laboradors?

Tenim un codi ètic i només acceptem col·laboradors que assumeixin i compleixin us compromisos de transparència i honestedat amb els usuaris. És important que siguin sensibles amb el medi ambient, garanteixin la sostenibilitat de les futures generacions, respectin la cultura local i siguin solidaris amb la població.

Com va sorgir la idea de Tuanys?

Tuanys va començar fa un parell d’anys després que tant en Nomar com jo haguéssim acabat la Carrera junts i haguéssim viatjat pel món. Un dia vam començar a pensar la idea i la vam anar muntant a poc a poc. És un projecte que s’ha consolidat amb el temps.

Teniu algun recull d’històries dels viatges Tuanys?

I tant, tenim un blog al dia on anem explicant històries de viatgers, els voluntariats més demandats, o consells per a nous viatgers.

I finalment, d’on ve el nom de Tuanys?

El nom ve de Costa Rica on és una salutació habitual. La gent pregunta "com estàs mae"? i la resposta és "tot tuanis", ve del too nice, i volen dir tot bé.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari