Àmbit de la notícia
Internacional

Píndoles FOCIR, 10 vídeos sobre 10 entitats catalanes obertes al món

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Júlia Bacardit - iWith.org
  • Ricard López, president d'APSOCECAT
    Font: FOCIR
  • Marta Cid, Vocal d’Internacionalització de l’Acció Social d’ECAS.
    Font: FOCIR

La plataforma de la societat civil catalana treballa per la diplomàcia tova.

La Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) engega una campanya audiovisual per explicar la tasca que desenvolupen les entitats catalanes.

Sota el lema “Jo soc ambaixador del meu país” i el hashtag #AccióIntFOCIR, la federació difondrà fins a 10 píndoles l’any protagonitzades per una persona representant de cada organització.  

Els vídeos-píndoles tindran una durada màxima de 5 minuts i no tindran cap cost per a les organitzacions, que així tindran ocasió de donar-se a conèixer en l’àmbit internacional.

Les píndoles de FOCIR tenen l’objectiu de convertir les associacions protagonistes en agent diplomàtics fora de Catalunya i de l’estat espanyol, i les entitats participants són tan variades com la mateixa societat civil.

Treballadors per la pau, defensors de les muntanyes, coristes: tots han passat per rodatge i  tenen els seus cinc minuts de glòria per explicar qui són i quina és la seva tasca com a associació catalana.

Per presentar la campanya, FOCIR ha publicat un vídeo que serveix a tall de resum de les 10 primeres entitats que han participat de la iniciativa.

Les primeres deu píndoles són, entre d’altres, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), l’associació Mountain Wilderness Catalunya i la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). La diversitat està servida.

Fundat ja l’any 1907 amb aspiracions internacionals, l’IEC treballa per la difusió del coneixement científic i humanístic que es desenvolupa a casa nostra, i en l’actualitat és famós sobretot per la seva funció traductora i difusora de la literatura catalana més enllà dels límits del Principat.

Mountain Wilderness no va de ciència, ni de cultura. Des del 1991, l’associació aglutina alpinistes i excursionistes i treballa per la defensa i preservació dels entorns d’alta muntanya. Ja podeu sentir què fan:

 

 

Al llarg d’aquest any, anirem sumant píndoles a la capseta online de la diplomàcia associativa catalana. Descobrirem l’activitat de l’Associació Catalana per la pau i de la Federació Catalana d’Escoltisme i guiatge, de l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) i de les Entitats Catalanes d’Acció Social.

Dues de les píndoles ens explicaran les tasques que realitza el Consell de l’Advocacia Catalana i la Fundació Punt.cat, que té l’objectiu de difondre el domini .cat i la presència del català a Internet.

Darrere d’aquestes píndoles hi ha una recepta clara: mobilitzar les associacions catalanes per convertir-les en actrius d’una diplomàcia tova, la que representa les persones més enllà de les estrictes institucions polítiques.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari