El que els ninots ens diuen sobre estereotips

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El que els ninots ens diuen sobre estereotips

Resum: 

Seure nens i nenes davant de dos ninots, un blanc i l'altre negre, i gravar en vídeo les seves opinions és l'experiment que ha fet el col·lectiu 11.11 Cambio Social. El vídeo porta pocs dies a Youtube i ja té més de 200 mil visualitzacions.

L'objectiu de l'experiment no és jutjar aquest infants per les seves opinions, sinó que fer reflexionar i conscienciar la societat sobre els estereotips i els comportaments racistes. Es tracta d'un treball d'investigació amb nens i nenes mexicans/es, replicant l'experiment amb infants i ninots dissenyat per Kenneth i Mamie Clark entre els anys trenta i quaranta als Estats Units i que s'ha dut a terme també en diversos països del món.

Aquest treball forma part de la campanya "Racismo en México" que porta a terme 11.11 Cambio Social, un col·lectiu que treballa la comunicació, l'art i l'entreteniment com a eines per al canvi social.

El vídeo de 3 minuts i mig mostra part dels resultats i els nens i nenes que hi surten reflecteixen les respostes de la majoria dels entrevistats/des. Després de les gravacions els/les infants i les seves famílies van participar a un taller de racisme, amb l'objectiu de crear un espai de reflexió.

Afegeix un comentari nou