Quines entitats internacionals treballen en la protecció dels drets infantils?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Els infants tenen dret a la identitat, a l’atenció especial, al joc, a la comprensió i l’afecte, a la protecció, a la salut, a la igualtat o a l’educació. Font: Pexels
Els infants tenen dret a la identitat, a l’atenció especial, al joc, a la comprensió i l’afecte, a la protecció, a la salut, a la igualtat o a l’educació. Font: Pexels
Logo de Pallassos Sense Fronteres.  Font: Pallassos Sense Fronteres
Logo de Pallassos Sense Fronteres. Font: Pallassos Sense Fronteres
Infants amb els quals col·labora Smile Foundation, una organització a l'Índia. Font: Smile Foundation
Infants amb els quals col·labora Smile Foundation, una organització a l'Índia. Font: Smile Foundation
Cooperants de l'organització Plan International. Font: Plan International
Cooperants de l'organització Plan International. Font: Plan International
Alguns dels drets dels infants. Font: Blog "Com aprendre a aprendre"
Alguns dels drets dels infants. Font: Blog "Com aprendre a aprendre"

Quines entitats internacionals treballen en la protecció dels drets infantils?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Convenció sobre els Drets dels Infants, aprovada l’any 1989, reconeix i guia el compliment de tots els drets amb la ratificació de 195 països.

Els infants, així com els adults i les persones grans, també tenen uns drets que les lleis i les institucions han de garantir. A tot el món, hi ha diferents organitzacions del Tercer Sector que treballen en l’àmbit de la infància i que, en aquest sentit, tenen la missió de preservar i vetllar perquè es respectin els drets infantils. Per comunicar aquests drets, hi ha un programa educatiu d’UNICEF anomenat Enreda’t, dirigit a professorat, educadors i educadores que té l’objectiu de promoure el coneixement dels drets de la infància i la construcció d’una societat globalment responsable.

Precisament, per protegir els drets dels nens i les nenes, les Nacions Unides van redactar un acord internacional conegut com la Convenció sobre els Drets dels Infants, aprovat el 20 de novembre de 1989 i ratificat per 195 països. Alguns drets que recull l’acord són el dret a la identitat, a l’atenció especial, al joc, a la comprensió i l’afecte, a la protecció, a la salut, a la igualtat o a l’educació.

Una gran xifra d’entitats internacionals a tot el món treballen en els seus respectius països per garantir la preservació i aplicació d’aquests drets. A continuació, es presenta un llistat amb algunes d’elles, entre les quals n’hi ha que també operen a l’Estat espanyol.

1. Feed the Children: creada per acabar amb la fam dels infants al món, va néixer amb la missió de donar recursos i esperança a aquells nens i nenes sense les necessitats bàsiques cobertes.

2. Pallassos Sense Fronteres: la seva missió és millorar la situació emocional de la infància que pateix les conseqüències dels conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals.

3. KidsRights: treballen conjuntament amb infants per crear un món on els seus drets estiguin garantits i siguin capaços d’aprofitar les seves habilitats.

4. Educate a child: és una iniciativa global que té l’objectiu de reduir el nombre d’infants al món que no van a escola i garantir el seu dret a l’educació.

5. Save the Children: va néixer l’any 1919 amb l’objectiu d’ajudar a nens i nenes refugiades desplaçades a Europa per la Primera Guerra Mundial. Avui dia, treballa a 120 països amb la missió d’assegurar que es protegeixin els drets dels nens i nenes i tinguin les mateixes oportunitats.

6. Child Fund: l’organització protegeix el benestar dels infants mitjançant l’enfortiment de les seves relacions amb pares i mares, la comunitat, organitzacions locals, professorat, Administracions públiques, etc.

7. Plan International: treballa en més de 50 països en desenvolupament a Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i està present en 21 països donants. Els seus inicis van ser durant la Guerra civil espanyola, i tenia com a objectiu ajudar als nens i nenes que van quedar-ne orfes.

8. Bhai Nepal: petita ONG mataronina que treballa a diferents orfenats del Nepal per garantir els drets bàsics de nens i nenes i reconstruir els edificis afectats després del terratrèmol del 2015.

9. Smile Foundation: organització a l’Índia que beneficia directament a 400.000 infants i les seves famílies. Tenen projectes en educació, salut, oci i apoderament de les dones a 950 poblats remots i suburbis en 25 Estats del país.

10. Infància Sense Fronteres: és una organització no governamental que treballa dins del marc jurídic de la Convenció Internacional dels Drets dels Infants. Nascuda l’any 1998, treballen amb tres objectius principals: sensibilització de la societat, ajuda humanitària d’emergència i cooperació pel desenvolupament

11. Fundació Bernard Van Leer: es una fundació privada centrada especialment en els primers anys de la infància. A l’entitat pensen que fer petites accions en els primers anys de vida pot ajudar radicalment a canviar el futur dels infants.

12. Defence for Children: és un moviment internacional que promou i protegeix els drets humans dels infants. Les àrees amb les quals treballen són: justícia, treball infantil, violència contra els infants, infants en conflictes i tràfic d’infants.

Afegeix un comentari nou