Salutacions solidàries per a la inclusió social de persones amb discapacitat

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Logo de la fundació Best Buddies.
Logo de la fundació Best Buddies.
Salutació d'en Marc i d'en Lluís, de l'equip de Best Buddies Barcelona.
Salutació d'en Marc i d'en Lluís, de l'equip de Best Buddies Barcelona.
Samarreta de la fundació Best Buddies.
Samarreta de la fundació Best Buddies.

Salutacions solidàries per a la inclusió social de persones amb discapacitat

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Fundació Best Buddies llença una campanya inspirada en l’Ice Bucket Challenge amb l’objectiu de recaptar fons pel projecte “Vincles d’Amistat”.

La Fundació Best Buddies, una organització internacional sense afany de lucre que lluita per la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha llençat una campanya solidària inspirada en l’Ice Bucket Challenge. #CadenaDeSaludos és el repte que ha ideat la fundació, una iniciativa que té l’objectiu d’aconseguir diners i, per tant, ser una eina de crowdfunding pel projecte “Vincles d’Amistat”. D’aquesta manera, la fundació ha encoratjat a tothom qui ho vulgui a sumar-s’hi i a gravar-se fent una salutació personal, original i creativa per difondre el projecte fins i tot fent una petita donació.

A través de la plataforma de crowdfunding solidari iHelp la fundació vol que la ciutadania s’animi a crear el seu propi repte. Les persones podran penjar un vídeo amb la seva salutació Best Buddies, com ho van fer Luís i Marc, de l’equip de Best Buddies a Barcelona, en una peça audiovisual on presentaven la campanya. En aquests reptes, a través dels seus vídeos, animen als i les internautes a fer un donatiu que ajudi a finançar el projecte d’inclusió social per a persones amb discapacitat.

“Vincles d’Amistat” és un programa d’àmbit estatal que vol proporcionar a les persones amb discapacitat intel·lectual eines per desenvolupar habilitats de socialització i, a més, brindar a persones sense discapacitat experiències que els permetin desenvolupar actituds més inclusives. El nucli principal del programa és fomentar parelles d’amistat basades en l’empatia entre el voluntariat, posant en relleu valors com la confiança, la superació, la participació o el compromís.

El missatge del vídeo ha de ser original i l’objectiu del repte ha de ser realista, amb una quantitat econòmica que no sigui massa elevada. Des de la fundació aconsellen tenir obert el repte entre 2 o 3 setmanes, i posen especial èmfasi en la difusió, tant a través de la web, de les xarxes socials i fins i tot a través de grups de Whatsapp. Entre tots els vídeos publicats a les xarxes socials, Best Buddies triarà el millor de tots i el convertirà en la seva salutació oficial. La Neus, la Iola, la Cristina, la Verònica, la Fina i la Maria Rosa ja s’han sumat a la campanya #CadenaDeSaludos i han iniciat el seu propi repte.

Guanyadora de la Beca Emoció Digital

Best Buddies és l’organització que va aconseguir la Beca Emoció Digital convocada per la fundació iWith.org juntament amb la productora creativa Inuit Films per obtenir un vídeo promocional sobre les seves activitats. El Comitè de Beques d’iWith.org va analitzar 85 propostes que van optar a la beca, en un procés ple de reunions i consultes amb les diferents organitzacions. Finalment, la discapacitat intel·lectual va guanyar la beca, amb 7 entitats més que van obtenir un Accèssit (Grandalla, Associació ASPANIAS, La Muntanyeta – APPC Tarragona, Fundació Gil Gayarre, Fundació Upacesur Atiende, Fundació Estimia, Associació Esclat).

Afegeix un comentari nou