Save the Children demana la fi d’exportacions armamentístiques a l’Aràbia Saudita

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit -iWith.org
 Font: Save the Childen
Font: Save the Childen
 Font: Save the Childen
Font: Save the Childen

Save the Children demana la fi d’exportacions armamentístiques a l’Aràbia Saudita

Autor/a: 
Júlia Bacardit -iWith.org
iWith.org

Resum: 

Una petició exigeix a Espanya més ajuda internacional a la infantesa i acabar amb la venda d’armes

Segons les Nacions Unides, només l’any 2016 van morir més de 15.500 criatures en conflictes armats. En casos com la guerra civil siriana o la guerra del Iemen, escoles i hospitals s’han convertit en objectius militars.

Els greuges de l’Aràbia Saudita

L’organització Save the Children lamenta que, tot i que Espanya fa un bon paper pel que fa la protecció a la infantesa, l’estat espanyol continua sent un dels màxims exportadors d’armes a l’Aràbia Saudita.

D’acord amb les dades de l'Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) , només Gran Bretanya i els EUA superen Espanya en exportacions armamentístiques al regne de Mohammad bin Salman, que en l’actualitat acumula els càrrecs de príncep, president del consell econòmic i ministre de Defensa.

L’hivern passat la coalició saudita va tancar el port iemenita de Hodeidah, i durant gairebé 1000 dies el govern saudita va bombardejar el Iemen, que va quedar bloquejat i exposat a una situació De vulnerabilitat alimentària extrema. El còlera es va estendre i la mitjana de criatures mortes va ascendir fins a 130 diàries.

A les beceroles de la guerra siriana, l’Aràbia Saudita va finançar amb generositat el jihadisme contrari al règim de Baixar àl-Assad amb la intenció de fer créixer la seva influència política en una Síria que en general es mostra hostil al sunnisme de tendència wahabbista saudita.

Les peticions de Save the Children al Ministre d’Afers Exteriors

En aquesta petició online, l’organització Save the Children reclama 10.000 firmes online que validin una llista de demandes al ministre d’afer exteriors espanyol Josep Borrell.

A la carta, l’entitat demana que Borrell asseguri l’accés humanitari a les persones afectades més vulnerables. En aquest sentit, el desbloqueig que impedeix l’entrada de productes de primera necessitat és clau.

La petició inclou la suspensió immediata de transferències d’armes, posar els perpetradors de la violència davant de la justícia i incrementar la resposta humanitària espanyola en qüestions d’educació i de protecció a la infantesa.

Afegeix un comentari nou