SOS Racisme presenta l’Observatori de seguiment del discurs polític racista, OPRAX

 Font:
Font:
 Font:
Font:

SOS Racisme presenta l’Observatori de seguiment del discurs polític racista, OPRAX

Resum: 

Les últimes eleccions europees també han fet moure fitxa a les ONG catalanes. L'augment dels discursos xenòfobs de l'extrema dreta les preocupen.

OPRAX és, segons SOS Racisme Catalunya, “una nova eina en clau local de monitoratge i visualització del racisme i xenofòbia a Catalunya, l’OPRAX, l’Observatori de polítiques racistes i xenòfobes als municipis catalans. Un observatori present a la xarxa que sistematitza i analitza els discursos polítics racistes i xenòfobs als municipis de Catalunya classificant-los com a Denúncies, Bones Pràctiques, i al seu torn fent visibles aquests discursos sobre un Mapa de Catalunya”.

Els objectius de l’OPRAX CAT, que “permetrà fer un seguiment més acurat dels discursos de l’odi”, són:

  • Recollir i sistematitzar la informació relativa a discursos i polítiques publiques racistes als municipis catalans.
  • Recollir i sistematitzar la informació d’accions racistes individuals i/o col·lectives en el àmbit municipal català
  • Analitzar de manera periòdica aquesta informació, per “fotografiar” la situació dels discurs de l’odi i de les polítiques racistes a Catalunya.
  • Facilitar, a partir del coneixement de la realitat, el disseny d’accions, estratègies i polítiques d’intervenció contra el racisme i la xenofòbia en l’àmbit municipal

SOS Racisme Catalunya ens segueix explicant: “Les fonts d’informació de l’observatori són diverses, però és cabdal l’existència d’una xarxa d’observadors/es que facin seguiment dels següents espais: mitjans de comunicació locals, els generalistes, les xarxes socials, les pàgines webs i blocs de partits polítics i grups racistes, així com els blocs de periodistes que estan especialitzats en el mateix seguiment”-

Pots col·laborar amb SOS Racisme Catalunya fent-te observador/a de l'OPRAX. Per a més informació, entra al web de l'OPRAX CAT, escriu a info@oprax.org o truca a SOS Racisme Catalunya al 933010597.

Afegeix un comentari nou