Stop Mare Mortum acorda al Parlament treballar en una resolució sobre les vies legals i segures

  • Reunió d'Stop Mare Mortum al Parlament

    Reunió d'Stop Mare Mortum al Parlament - Font: Stop Mare Mortum

  • Logo d'Stop Mare Mortum

    Logo d'Stop Mare Mortum - Font: Stop Mare Mortum

  • Campanya d'Stop Mare Mortum per denunciar la passivitat de la Unió Europea

    Campanya d'Stop Mare Mortum per denunciar la passivitat de la Unió Europea - Font: Youtube

L’organització d’ajuda a les persones refugiades veu indispensable la necessitat de garantir mecanismes que facilitin l’arribada a Catalunya. 

Stop Mare Mortum ha acordat amb les diputades i diputats del grup de treball interdepartamental sobre protecció de persones refugiades al Parlament de Catalunya posicionar-se a favor de la necessitat de garantir vies legals i segures per a les persones que vulguin arribar a l’Estat espanyol. Segons l’organització, l’incompliment de la legislació vigent per part dels Estats europeus fa que les persones que fugen de la guerra, del canvi climàtic, de dictadures, de la discriminació ètnica o altres motius tinguin tancada la seva entrada o bé l’accés es converteixi en un procés perillós i de llarga durada.

En aquest sentit, Mare Mortum començarà a treballar una proposta de resolució en el marc del ple del Parlament abans de l’estiu del 2017, que recollirà les peticions per garantir les vies legals i segures que l’ONG ha presentat en els darrers mesos. “A partir d’ara s’inicia un procés de negociació amb els grups parlamentaris amb l’objectiu d’arribar al text més consensuat possible”, afirmen des de l’organització. Entre les propostes que van fer el passat dilluns dia 10 d’abril, Stop Marte Mortum va demanar instar al Govern central a què es torni a poder sol·licitar asil en ambaixades i consolats de tercers països o països de trànsit.

A més, va proposar eliminar el visat trànsit a aeroports per a persones de països en conflicte. En la línia dels visats, una de les propostes va ser demanar al Govern ampliar la concessió dels de tipus acadèmics, com els que existeixen entre la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, i ampliar-ho a cicles formatius.

Sobre Stop Mare Mortum

És una organització d’ajuda a les persones refugiades que fa incidència política per canviar les lleis migratòries, de protecció internacional i d’acció exterior. L’objectiu d’aquesta incidència és aconseguir un món basat en el respecte dels drets humans, en la igualtat d’oportunitats i en el diàleg com a eina de resolució de conflictes. 

Afegeix un comentari nou