Surt l’expedició ‘3x2x8000 Solidary Project’, alpinisme per la igualtat

iWith.org
Autor/a: 
Josep V. Marín
 Font: APINDEP
Font: APINDEP
 Font: RODAMUNT
Font: RODAMUNT
 Font: ACSW
Font: ACSW
 Font: 3x2x8000 Solidary Project
Font: 3x2x8000 Solidary Project

Surt l’expedició ‘3x2x8000 Solidary Project’, alpinisme per la igualtat

Autor/a: 
Josep V. Marín
iWith.org

Resum: 

El doble ascensionista a l'Everest Sergi Mingote intentarà aconseguir un rècord Guinness d'alpinisme en un repte solidari que implica les entitats APINDEP, RODAMUNT, be artsy, i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams.

El passat dimarts 12 de juny a les 14.30 hores va tenir lloc la sortida de l'expedició des de la T1 de l'Aeroport del Prat de Barcelona formada per en Pep Vega, en Lluís Cortadellas i el cap d'expedició del projecte esportiu inclusiu i solidari ‘3x8000’ Sergi Mingote.

Tots tres intentaran batre el rècord Guiness ‘3x2x8000 Solidary Project’, que consisteix en afrontar dos cims de 8000 metres. Finalment, Sergi Mingote intentarà pujar 6 cims de més de 8.000 metres d'alçada en només un any.

Mingote intentarà assolir els tres vuit mils més alts del món, sense fer ús d’oxigen embotellat i en només un any. Si ho aconsegueix haurà superat el rècord fixat per l'italià Silvio Mondinelli, que va pujar l'Everest (8.848 m), el K2 (8.611 m) i el Kangchenjunga (8.586 m) en 3 anys i 64 dies.

El nou repte de Mingote té una finalitat solidària i servirà també per donar a conèixer la tasca que desenvolupen entitats com APINDEP, RODAMUNT, be artsy i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams.

El repte es va presentar el passat 22 de maig de 2018, coincidint amb el 15è aniversari de la primera emissió mundial en directe des del cim de l'Everest (des de la cara sud), a càrrec de l'expedició "Everest 50” de TV3 també encapçalada per Sergi Mingote.

En paraules de Sergi Mingote, "amb aquest intent de rècord Guinness, més enllà del repte esportiu, tenim per objectiu visualitzar les capacitats de les persones discapacitades i aprofitar per donar a conèixer a entitats catalanes que ens ho demostren cada dia amb el que fan".

Així, RODAMUNT i APINDEP seran les associacions inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2; be artsy, associació que lluita per promoure els drets menstruals i la igualtat de les dones nepaleses, ho serà de l'ascens al Kangchenjunga nepalès; per la seva banda, la Fundació Catalana del Síndrome de Williams protagonitzarà el tercer dels reptes, el del cim de l’Everest.

Des de la cooperativa de consum APINDEP s’ofereixen serveis a les persones amb discapacitat i a les seves famílies de primer i segon grau. APINDEP organitza activitats lúdiques, ofereix teràpies per a persones amb mobilitat reduïda i també disposa d’un Centre Ocupacional.

Al seu torn, RODAMUNT és una associació sense ànim de lucre que promou i organitza activitats de senderisme amb cadires Joëlette perquè les persones amb mobilitat reduïda també puguin conèixer i gaudir de les muntanyes i espais naturals de Catalunya.

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) ha participat activament de ‘3x2x8000 Solidary Project’ amb diversos estudis mèdics sobre alçada i rendiment, i també col·laboren del repte solidari altres partners com Øn Coach&Communication, que farà el seguiment del projecte pel que fa a la comunicació.

Afegeix un comentari nou