Un àlbum de cançons en solidaritat amb les persones refugiades

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un àlbum de cançons en solidaritat amb les persones refugiades

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Oxfam Intermón presenta un CD dins la campanya ‘Stand As One’, on inclouen cançons d’alguns artistes del Festival de Glastonbury 2016. Els beneficis de l’àlbum es destinaran al treball d’Oxfam amb les persones refugiades a tot el món.

Glastonbury és un dels festivals més reconeguts de l’escena internacional. En l’edició del 2016, artistes de tot el món han alçat la veu pels milions de persones desplaçades i refugiades mitjançant la gravació d’un àlbum en directe. En la creació i distribució l’àlbum Oxfam Presents: Stand As one – Live at Glastonbury 2016 hi participa l’organització Oxfam Intermón, que ha habilitat diferents formats per poder obtenir-lo: Spotify, Parlophone, CD, mp3...

L’àlbum s’emmarca dins la campanya "Stand As One" de l’ONG internacional, dirigida a pressionar al poder perquè acullin més refugiats i refugiades i protegeixin a les persones que s’han vist forçades a fugir de casa. Coldplay, Muse, Foals, Sigur Rós o The Last Shadow Puppets són alguns dels grups que han participat en aquest àlbum de música amb la dedicació d’una de les seves cançons.

Tot i que Oxfam i el festival anglès fa temps que col·laboren, es tracta del primer àlbum de música en directe d’aquest tipus. Altres peces que també apareixen dins del recopilatori són de Cvrches, New Order, Madness, Wolf Alice, Laura Mvula i Jamie Lawson.

Les cançons del disc són:

1. Coldplay – Birds

2. Foals – What Went Down

3. The Last Shadow Puppets – The Dream Synopsis

4. Jeff Lynne’s ELO – Showdown

5. Chvrches – Bury It

6. New Order – Bizarre Love Triangle

7. Years & Years – Eyes Shut

8. Jess Glynne – Right Here

9. Muse – Starlight

10. Wolf Alice – Giant Peach

11. Editors – Munich

12. Sigur Rós – Sæglópur

13. John Grant – Grey Tickles, Black Pressure

14. Richard Hawley – Tonight The Streets Are Ours

15. Jack Garratt – Worry

16. Laura Mvula – People

17. Madness – My Girl

18. Baaba Maal – Fulani Rock

19. Jamie Lawson – Someone For Everyone

El grup Editors va donar la seva cançó Munich i van afirmar que "molts de nosaltres tenim fills, i les imatges de les famílies tractant d’arribar a un lloc segur romanen molt de temps en la memòria". Per la seva banda, Jack Garrat, que ha donat la cançó Worry, va dir que "com a músic viatjo molt i sóc molt afortunat de poder-ho fer. Hi ha altres persones que recorren el món a causa que no tenen un lloc segur". Per últim, Laura Mvula, que ha donat ‘People’, es va alegrar que "la música sigui una eina que pugui aconseguir que el món canviï".

Els beneficis de l’àlbum es destinaran al treball d’Oxfam amb les persones refugiades a tot el món i al Fons de Cox Jo, exactivista de l’organització. De les 65 milions de persones que s’han vist obligades a abandonar casa seva, Oxfam en va ajudar gairebé a 9 durant el 2015. L’organització també dóna resposta tant a Síria com a Europa, on de moment han proporcionat aliments a més de 160.000 persones a Lesbos.

El CD es pot comprar al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou